Messi na posledný zápas Barcelony nenastúpi. Klub mu dal voľno

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|21. máj 2021 o 14:58

Katalánci už nemôžu získať titul.

BARCELONA. Lionel Messi už v tejto sezóne za FC Barcelona nenastúpi. Od klubu dostal pred záverečným 38. kolom La Ligy na pôde posledného Eibaru voľno. Už v piatok chýbal na tréningu.

Katalánci prišli v predchádzajúcom kole o šancu získať titul, najvyššie skončia tretí.

Argentínsky reprezentant v tejto sezóne vynechal iba na dve stretnutia, celkovo odohral 47 duelov vo všetkých súťažiach. Zaznamenal 30 gólov a je na čele streleckej tabuľky La Ligy.

Tridsaťtriročnému hráčovi skončí po sezóne zmluva a je otázne, či za katalánsky veľkoklub ešte nastúpi. Aktuálne sa však sústreďuje na nadchádzajúci juhoamerický šampionát Copa America (11. júna - 10. júla), ktorý privíta práve Argentína. Informovala DPA.

Ak 33-ročný juhoamerický futbalista nepodpíše novú zmluvu, tak jeho posledným súbojom za Barcu bude minulotýždňová domáca prehra s Celtou Vigo 1:2 v predposlednom 37. kole La Ligy.

Messi doteraz nehral za iný klub ako FC Barcelona, do Španielska prišiel v roku 2000 ako trinásťročný.

Počas doterajšej kariéry sa mu podarilo dosiahnuť množstvo rekordov, s Barcelonou desaťkrát ovládol La Ligu, sedemkrát Copa del Rey, štyrikrát Ligu majstrov.

Šesťkrát získal Zlatú loptu ako najlepší hráč planéty a opantal aj mnoho ďalších ankiet. Mnohí ho považujú za najlepšieho hráča futbalovej histórie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Messi na posledný zápas Barcelony nenastúpi. Klub mu dal voľno