Zaujali Kňažko a Nemec. Na ramenách niesli to, čo Chára v najlepších rokoch (anketa)

Tréner Craig Ramsay, asistent trénera Ján Pardavý, Šimon Nemec a Miloš Kelemen v zápase Slovensko - Nórsko na MS v hokeji 2023.
Tréner Craig Ramsay, asistent trénera Ján Pardavý, Šimon Nemec a Miloš Kelemen v zápase Slovensko - Nórsko na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|24. máj 2023 o 16:00

Šimon Nemec strávil na ľade v priemere 21:33 minút za zápas.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti skončili na majstrovstvách sveta v Lotyšsku a vo Fínsku na 9. mieste. Pod vedením trénera Craiga Ramsayho sa z piatich účastí na šampionáte prebojovali medzi najlepšiu osmičku dvakrát – v rokoch 2021 a 2022. 

Kanadský kormidelník nominoval osem nováčikov, ktorí namixovali tím so skúsenými harcovníkmi do vyváženej konzistencie, ale tentoraz to na prienik do štvrťfinále nestačilo.

Slovensko získalo v skupine B 11 bodov. Vyhralo nad Lotyšskom, Slovinskom a Nórskom, jeden bod za prehru v predĺžení si odnieslo v zápase s Kanadou a Kazachstanom. 

Vystúpenie slovenských hráčov na šampionáte zhodnotili bývalí reprezentanti. 

Hráči odpovedali na nasledujúce otázky:

1. Ako by ste zhodnotili výkony a výsledky slovenského tímu na MS?
2. Kde malo mužstvo najväčšie rezervy a naopak, čo boli najväčšie plusy?
3. Kto vás na turnaji z hráčov pozitívne prekvapil a od koho ste čakali viac?

Richard Lintner počas spoločného stretnutia zlatých chlapcov z Göteborgu 2002.
Richard Lintner počas spoločného stretnutia zlatých chlapcov z Göteborgu 2002. (Autor: TASR)

Richard Lintner

(majster sveta 2002, bronzový medailista z MS 2003, kapitán na MS 2010)

1. Bodovali sme v piatich zápasoch zo siedmich. V každom zápase sme boli v hre až do posledných minút. Z tohto pohľadu to nebolo zlé. Prístup tímu bol výborný. Niekedy sa zdalo, že až prehnane seriózny. Chýbala mi trocha radosť z hry a pozitívna emócia aspoň po vyhratých zápasoch.

2. Tím už niekoľko rokov hra agresívny aktívny hokej, čo je pre fanúšika atraktívne. Tak to bolo aj teraz. Zdalo sa však, že naša rýchlosť v porovnaní so súpermi nebola až tak dominantná, ako by sme potrebovali. Naopak silná stránka tímu bola disciplína a prístup. Súperi oveľa častejšie “vypínali” počas zápasov a viac si ho užívali. 

3. Nikto ma nesklamal. Výborní boli Hrivík, Pánik, Regenda, Nemec aj Kňažko. Obaja brankári boli takisto super.

Juraj Mikúš.
Juraj Mikúš. (Autor: TASR)

Juraj Mikúš 

(aktívny hráč HC Nové Zámky, strieborný medailista z MS 2012)

1. Niektoré zápasy boli výborné, niektoré slabé. Celkový cieľ sa nepodaril splniť, aj napriek tomu, že sme mali veľa ospravedlneniek. Zhodnotil by som to tak, že sme klasicky čakali, či nám iné mužstvá pomôžu. Je to škoda, pretože prvé tri zápasy boli výborné. Nad Kanadou mohli hráči po výbornom výkone vyhrať. Potom to šlo dole.

2. V prvých troch zápasoch mali hráči výborný pohyb. Z toho plusu bol však neskôr mínus. Tvrdili to aj samotní tréneri tímov, proti ktorým Slováci hrali. Neviem, či to bolo únavou. Mali sme mladý tím, z čoho pramenila slabšia taktická a herná vyzretosť. Hráči šli do situácií, kde prepadali. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Zaujali Kňažko a Nemec. Na ramenách niesli to, čo Chára v najlepších rokoch (anketa)