Reprezentačný zraz opustili dvaja hráči. Sú zranení

Tréner Štefan Tarkovič (vpravo) v debate so svojím asistentom Marekom Mintálom.
Tréner Štefan Tarkovič (vpravo) v debate so svojím asistentom Marekom Mintálom. (Autor: TASR)
Sportnet|14. nov 2020 o 15:00

Zápas proti Škótsku sa hrá v nedeľu o 15.00 v Trnave.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič vo zvyšných dvoch dueloch Ligy národov 2020/2021 nebude môcť využiť služby obrancu Dávida Hancka ani krídelníka Vladimíra Weissa ml.

"Určite by nám pomohli, ale, bohužiaľ, zdravie sa naplánovať nedá. Keďže neboli stopercentne zdravotne v poriadku, opustili reprezentačný zraz," vyhlásil Tarkovič počas sobotňajšej tlačovej konferencie.

Už v nedeľu o 15.00 čakajú Slovákov v Trnave futbalisti Škótska a svoje účinkovanie v Lige národov uzavrú 18. novembra duelom v Česku. Tarkovič sa rozhodol donominovať Ivana Schranza z českého klubu FK Jablonec.

"V jeho prípade je trošku problém v logistike. Musí mať negatívny PCR test, preto sa po ceste z Jablonca zastaví v Prahe, kde si nechá urobiť certifikovaný test. Verím, že bude negatívny a bude môcť byť súčasťou mužstva," dodal 47-ročný rodák z Prešova.

Pre Tarkoviča budú najbližšie dva zápasy možnosťou "skúsiť si niečo nové". "Verím, že hráči, ktorí dostanú príležitosť, sa pobijú o miesto v mužstve," skonštatoval.

Slovenskí futbalisti sú zatiaľ s jedným bodom na poslednom 4. mieste v skupine a ak nechcú spadnúť do C-divízie, musia skončiť aspoň o priečku vyššie.

Na momentálne tretích Izraelčanov však aktuálne strácajú štyri body.

"Vieme, v akej situácii sa nachádzame. Máme ešte šancu zmeniť to a zvrátiť v náš prospech. Motiváciu na to máme.

Nemyslím si, že 120-minútový zápas v Belfaste by sa mohol odraziť na najbližšom zápase so Škótmi. Pristúpime k nemu na 150 percent a verím, že ho zvládneme," poznamenal ofenzívny univerzál Ondrej Duda.

"Minulosť a slabšie výsledky národného tímu neriešim, aj keď je potrebné vziať si ponaučenie z negatívnych vecí a na druhej strane nadviazať na pozitíva. Pre mňa je najpodstatnejšie, že ideme hrať dva zápasy, v ktorých si môžeme vyskúšať niečo nové.

Otvára sa aj príležitosť pre hráčov, ktorí majú šancu ukázať sa a pobiť sa o miesto v kádri," povedal na sobotnej predzápasovej tlačovej konferencii v Senci tréner Slovenska.

Nástupca Pavla Hapala už má predstavu o základnej jedenástke, ktorá v nedeľu vybehne na trávnik, zatiaľ si ju však necháva pre seba.

"Múdrejší budem po dnešnom tréningu. Nerád rozprávam o taktike a zostave na tlačovkách, pretože hráči by si tieto veci nemali prečítať v novinách, ale najskôr ich počuť z mojich úst," konštatoval Tarkovič, podľa ktorého môže súboj čerstvo kvalifikovaných tímov na európsky šampionát priniesť zaujímavý futbal.

Duel má výkop o 15.00 h, ako hlavný rozhodca ho povedie Rumun István Kovács, ktorému budú asistovať krajania Vasile Florin Marinescu a Ovidiu Artene. Druhý zápas skupiny medzi Českom a Izraelom má v Plzni výkop o 20.45 h.

2. skupina B-divízie Ligy národov:

nedeľa 15. novembra

<>
  • Trnava
<>

15.00 SLOVENSKO - Škótsko /István Kovács - Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene (všetci Rum.)/

<>
  • Plzeň
<>

20.45 Česko - Izrael /Srdjan Jovanovič - Uroš Stojakovič, Milan Mihajlovič (všetci Srb.)

zostávajúci program:

streda 18. novembra

<>
  • Plzeň
<>

20.45 Česko - SLOVENSKO

<>
  • Netanya
<>

20.45 Izrael - Škótsko

tabuľka:

1.Škótsko43105:210
2.Česko42026:56
3.Izrael41216:65
4.Slovensko40134:81

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Reprezentačný zraz opustili dvaja hráči. Sú zranení