Ronaldo si zahrá v rodnej krajine proti Pepemu, Dortmund vyzve rozbehnutého súpera

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|17. feb 2021 o 00:00

Kanonier Juventusu nikdy v jeho drese nehral v Portugalsku.

BRATISLAVA. V stredu sú na programe ďalšie dve osemfinálové zápasy Ligy majstrov.

V prvom meraní síl vyzve portugalský tím FC Porto talianskeho favorita Juventus Turín, španielsky FC Sevilla bude hostiť nemeckú Borussiu Dortmund (oba 21.00 SEČ).

Tréner Dortmundu aj o vlastnú reputáciu

Edin Terzič už v budúcej sezóne nepovedie futbalistov Borussie Dortmund, v tomto ročníku ich však ešte chce dotiahnuť čo najďalej v Lige majstrov. Základ môžu jeho zverenci položiť v úvodnom stretnutí na pôde FC Sevilla.

Tridsaťosemročný Terzič sa stal dočasným trénerom Dortmundu v decembri po odvolanom Lucienovi Favrem. Pod jeho taktovkou sa výsledky nezlepšili.

Klub v pondelok oznámil, že novým koučom bude od leta Marco Rose z Borussie Mönchengladbach. Terzič si dovtedy môže zlepšiť reputáciu na najvyššom európskom fóre.

"Keď vám veci nevychádzajú tak, ako by ste si predstavovali, musíte sa zomknúť ako rodina. Všetci členovia nášho kolektívu majú rovnaký cieľ, ale skúsenejší hráči by mali nasmerovať hráčov vo veku 16 či 17 rokov.

Chceme postúpiť do štvrťfinále a urobíme pre to všetko, čo bude v našich silách. Uvedomujeme si, že na to potrebujeme dobré výkony v oboch zápasoch a začať musíme už v stredu," citovala Terziča oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA).

Jeho náprotivok Julen Lopetegui momentálne drží Sevillu na štvrtej priečke najvyššej španielskej súťaže aj vďaka piatim ligovým víťazstvám za sebou.

V prvom súboji semifinále Copa del Rey navyše Andalúzania zdolali doma FC Barcelona 2:0.

"Sústredíme sa na Ligu majstrov, mali sme štyri dni, aby sme sa adekvátne pripravili na duel proti Dortmundu," povedal Lopetegui.

Ronaldo prvýkrát doma ako hráč Juventusu

V ďalšom osemfinálovom dvojzápase je jasný favorit Juventus a chcel by to potvrdiť už na ihrisku v Porte. Zverenci Andreu Pirla však neprišli do Portugalska dobre naladení, keďže cez víkend prehrali v šlágri s SSC Neapol.

Duel bude mať špeciálny nádych pre Cristiana Ronalda, ktorý sa prvýkrát predstaví v rodnej krajine v drese Juventusu.

Tridsaťšesťročný útočník nastúpil počas svojej dlhej kariéry proti Portu šesťkrát, ale len raz sa tešil z víťazstva a iba raz mu dal gól. No bol to pamätný zásah. Stalo sa to v apríli 2009, keď si asi 35 metrov od súperovej bránky prebral loptu a nádhernou strelou z zariadil triumf Manchestru United 1:0 a zároveň postup do semifinále.

Ronaldo dúfa, že tentoraz uspeje a výkon Juventusu na Estadio do Dragao neovplyvní ani predchádzajúci neúspech s Neapolom. "Táto prehra nás nezlomí. Zdvihneme hlavy a už sa plne zameriame na Ligu majstrov," povedal Portugalčan po víkendovej prehre.

Najbližšieho súpera pozná veľmi dobre brazílsky krajný obranca Juventusu Danilo, ktorý pôsobil v Porte štyri roky.

"Porto je vždy ťažký súper. Keď som tu hral, tak sme sa so spoluhráčmi tešili na takéto zápasy. Špeciálne sme sa na ne pripravovali, takže očakávam, že Sergio Conceicao pripraví svoj tím na víťazstvo," uviedol Danilo pre web uefa.com.

Porto pôjde do súboja ako outsider. Nedarí sa mu ani v domácich súťažiach, keď predchádzajúce štyri zápasy v lige a pohári len remizovalo.

Proti Portu je aj vzájomná bilancia s Juventusom, keď zo štyroch vzájomných meraní síl uhralo len jeden bod.

Kapitán Porta Pepe, ktorý strávil s Ronaldom niekoľko rokov v Reale Madrid, však na históriu nehľadí.

"Očakávam, že zvíťazíme, ale uvedomujem si, že to bude veľmi ťažké. Juventus má prvotriednych hráčov. Podľa môjho názoru majú najlepšieho hráča na svete - Cristiana Ronalda. No i tak sa pokúsime vyhrať a budeme plniť všetky inštrukcie, ktoré nám dá tréner."

Liga majstrov - osemfinále, prvé zápasy

streda, 17. februára o 21.00 SEČ:

FC Porto - Juventus Turín /rozhoduje: Carlos del Cerro Grande (Šp.)/

FC Sevilla - Borussia Dortmund /rozhoduje: Danny Makkelie (Hol.)/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ronaldo si zahrá v rodnej krajine proti Pepemu, Dortmund vyzve rozbehnutého súpera