Mbappé zostrelil hetrikom Barcelonu, vyhral aj Liverpool

Kylian Mbappé strelil Barcelone hetrik.
Kylian Mbappé strelil Barcelone hetrik. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|16. feb 2021 o 18:00

Odvety sa hrajú o mesiac.

BRATISLAVA. Futbalisti FC Barcelona prehrali v úvodnom osemfinálovom dueli Ligy majstrov s Parížom St. Germain 1:4. Francúzsky majster síce prehrával gólom Lionela Messiho, ale hrdinom duelu bol autor hetriku Kylian Mbappé.

Barcelone tak po domácom nezdare reálne hrozí, že nepostúpi do štvrťfinále, milionárskej súťaže, čo sa jej naposledy stalo v sezóne 2006/2007. Vtedy bol nad jej sily neskorší zdolaný finalista FC Liverpool. 

Katalánci zároveň utrpeli za ostatný polrok tretiu ťažkú domácu prehru v Lige majstrov. V skupinovej časti aktuálnej edície prehrali s Juventusom 0:3 a vo vlaňajšom štvrťfinále ich deklasoval Bayern Mníchov 8:2. 

Domáci viedli len päť minút

Zápas na štadióne Camp Nou sa odohral vo vysokom tempe, pričom nebola núdza o gólové šance. Do vedenia sa v 27. minúte dostali domáci, keď Messi nekompromisne premenil pokutový kop. 

O päť minút neskôr však podnikli hostia peknú akciu na jeden dotyk, až kým sa lopta dostala k Mbappému. Francúz šikovne obišiel krajana Clémenta Lengleta a vyrovnal skóre duelu. 

Hviezdou ďalších minút bol barcelonský brankár Marc-André ter Stegen. V 34. minúte s námahou vytesnil strelu Layvina Kurzawu na rohový kop a rovnako výborne zasiahol aj pri šanci Moiseho Keana v úvode druhého polčasu. 

Prehru svojho tímu však nedokázal odvrátiť. V rozpätí piatich minút ho prekonali Mbappé s Keanom a v záverečnej päťminútovke definitívne zlomil odpor katalánskeho veľkoklubu opäť Mbappé. 

Odveta je na programe 10. marca v parížskom Parku Princov. 

Liverpool využil ponúknuté šance 

Veľmi dobre vyhliadky má pred odvetou aj FC Liverpool, ktorý na neutrálnej pôde v Budapešti zdolal domáci tím RB Lipsko 2:0. 

V prvom polčase sa anglický majster nepresadil, hoci mal niekoľko šancí. Gólovo udrel až po zmene strán, pričom možno konštatovať, že hráči Lipska hviezdam súpera góly doslova darovali. 

V 53. minúte zachytil nepresnú rozohrávku Mohamed Salah a otvoril skóre.

Ubehlo však len päť minút a hostia viedli 2:0. Nordi Mukiele neodvrátil dlhú prihrávku na Sadia Maného a Senegalčan podobne ako Salah nedal brankárovi Pétrovi Gulácsimu šancu. 

Zverenci nemeckého trénera Jürgena Kloppa si čiastočne napravili reputáciu, keďže posledné tri ligové zápasy prehrali. Ofenzívou však nenadchli, keďže celkovo vyslali na bránu len tri strely. 

Liga majstrov - osemfinále - prvé zápasy:

FC Barcelona - Paríž St. Germain 1:4 (1:1)

Góly: 27. Messi (pen.) – 32. Mbappé, 65. Mbappé, 70. Kean, 85. Mbappé

RB Lipsko - FC Liverpool 0:2 (0:0)

Góly: 53. M. Salah, 58. Mané

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Mbappé zostrelil hetrikom Barcelonu, vyhral aj Liverpool