Dva anglické kluby vo Wembley? Finále Ligy majstrov sa zrejme odohrá inde

Futbalisti Manchestru City sa tešia z postupu v Lige majstrov.
Futbalisti Manchestru City sa tešia z postupu v Lige majstrov. (Autor: TASR/AP)
Ivan Mriška|11. máj 2021 o 12:25

Pôvodne sa malo hrať v tureckom Istanbule.

LONDÝN, BRATISLAVA. Finále najprestížnejšej klubovej súťaže je na programe v sobotu 29. mája. Stretnú sa v ňom Manchester City a londýnska Chelsea.

Pôvodne sa mal zápas hrať v Istanbule, no nakoľko je Turecko pre pandémiu koronavírusu na zozname červených krajín Veľkej Británie, UEFA zvažuje zmenu dejiska.

Podľa britských médií bol prvou voľbou štadión vo Wembley.

„Keďže vo finále sú dva tímy z Premier League, anglický národný štadión sa zdal ako logická voľba. Má kapacitu 90-tisíc divákov, čo napriek odstupom zaručuje slušnú divácku účasť,“ píše špecializovaný portál sportbible.com.

Podľa informácii thetimes.co.uk sa UEFA presunúť zápas na ostrovy pokúšala, no na podmienkach organizácie sa nedohodla s britskou vládou.

Do Anglicka totiž stále platí obmedzený zákaz cestovania a účasť väčšieho množstva divákov na hromadných podujatiach je zakázaná. Pre návštevníkov z mnohých európskych krajín navyše platia prísne karanténne opatrenia.

Po novom sa preto objavili informácie, že finále dvoch anglických tímov sa bude hrať v Portugalsku.

„Presun finále Ligy majstrov je čoraz pravdepodobnejší. Porto sa ukázalo ako silný kandidát, pretože Portugalsko nemá žiadne obmedzenia týkajúce sa návštevníkov krajiny a je na zelenom zozname Spojeného kráľovstva, píšu britské médiá.

Dejisko finále Ligy majstrov medzi Manchestrom City a Chelsea má byť definitívne známe tento týždeň. V prípade, že by sa hralo na niektorom z portugalských štadiónov, každý klub bude mať k dispozícii štyri až šesťtisíc lístkov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Dva anglické kluby vo Wembley? Finále Ligy majstrov sa zrejme odohrá inde