Lietava: Príchodom skúsených hráčov by sa mala kvalita súťaže zlepšiť

Ivan Lietava (v strede) si v aktuálnej sezóne oblieka dres nováčika MFK Skalica.
Ivan Lietava (v strede) si v aktuálnej sezóne oblieka dres nováčika MFK Skalica. (Autor: SITA)
SITA|12. aug 2015 o 15:01

Ľuboš Kamenár, Ján Mucha, Tomáš Ďubek či Martin Jakubko. Na Slovensko sa pred novou sezónou vrátili viacerí skúsení futbalisti.

SKALICA. V sezóne 2015/2016 behajú po ihriskách najvyššej slovenskej súťaže niekoľkí futbalisti, ktorí sa po zahraničných angažmánoch vrátili do vlasti.

Vo Fortuna lige pôsobia napríklad Ľuboš Kamenár, Ján Mucha, Tomáš Ďubek či Martin Jakubko. Do spomenutej kategórie hráčov zapadá aj Ivan Lietava.

Tridsaťdvaročný útočník sa dohodol na spolupráci s nováčikom MFK Skalica. Bývalý zakončovateľ Trnavy, Trenčína, Banskej Bystrice, Žiliny, tureckých mužstiev Denizlispor a Konyaspor, pražskej Dukly, ukrajinskej Vorskly Poltava, Sigmy Olomouc či Bohemians 1905 víta návrat skúsených futbalistov na Slovensko.

Ivan Lietava strelil parádny gól v úvodnom kole v Ružomberku. Jeho akcia začína na videu v čase 00:32.

"Ich príchodom by sa mala kvalita súťaže zlepšiť. Všetky naše tímy sa v Európskej lige dostali do tretieho predkola. Určite je ich návrat plusom pre ligu," tvrdil Lietava pre oficiálnu internetovú stránku FL.

Zároveň uviedol, že v najvyššej domácej súťaži po dvoch rokoch v Česku nezbadal markantný posun. "Podľa môjho názoru sa nejaká zásadná zmena neudiala. Viac-menej je to rovnaké ako pred mojím odchodom."

Aj skalický káder disponuje viacerými ostrieľanými hráčmi. Na Záhorí sú Michal Gašparík, Peter Mazan či Ľuboš Hajdúch.

hajduch_res.jpg

Oporou Skalice je aj brankár Ľuboš Hajdúch. FOTO - TASR.

"Myslím si, že naše mužstvo je vyvážené. Máme dobrého brankára, dvojicu skúsených stopérov. Tiež ja s Mišom a Petrom sme už niečo odohrali. Na záchranu by to malo stačiť," vravel Lietava.

Preňho bude špecifické nedeľné stretnutie 5. kola FL s FC Spartak Trnava. "V Spartaku som niečo zažil, netreba však hľadať prehnané očakávania. Už som vsietil gól proti Trnave, ale neoslavoval som. Teraz pôjde o dôležité body, potom by som sa potešil so spoluhráčmi."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Lietava: Príchodom skúsených hráčov by sa mala kvalita súťaže zlepšiť