Lewandowski pokoril hetrikom ďalšie rekordy. Je to svetový hráč, hovorí Boateng

Robert Lewandowski (Bayern Mníchov) po strelení gólu.
Robert Lewandowski (Bayern Mníchov) po strelení gólu. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. okt 2020 o 09:15

Poliak skóruje každých 37 minút.

BRATISLAVA. Pravá noha, hlava, ľavá noha a ďalší parádny hetrik bol na svete. Robert Lewandowski to zvládol za 50 minút čistého času a po hodine hry viedol Bayern nad Frankfurtom 3:0.

Napokon zdecimovaného súpera poslal domov z prázdnej Allianz Areny s päťgólovou nádielkou.

To však už fenomenálny poľský útočník nezažil priamo na ihrisku, lebo bol v 68. minúte vystriedaný.

"Nemám s tým problém, že ma tréner vystriedal. Zaujíma ma len to, aby som pomohol mužstvu k víťazstvám," komentoval Lewandowski pre TV Sky.

"Sám sa pýtal dolu, možno je to niečo, čo tu predtým ani nebolo," vysvetlil tréner Hansi Flick.

Rekordér

Tridsaťdvaročný varšavský rodák je muž streleckých rekordov. V novom bundesligovom ročníku usilovne pokračuje v tom, čo vo vlaňajšej sezóne nastavil.

V piatich zápasoch strelil už 10 gólov, čo sa predtým nikomu v najvyššej nemeckej súťaži nepodarilo.

Peter Meyer z Borussie Monchengladbach sa v sezóne 1967/1968 zaskvel deviatimi gólmi v úvodných piatich zápasoch a rovnako 9 gólov dosiahol po štarte sezóny aj pred rokom práve Lewandowski.

Ešte úchvatnejšie však vyznieva štatistika, podľa ktorej sa poľský kanonier v posledných troch zápasoch podieľal na 11 góloch svojho tímu. Deväť sám strelil a ďalšie dva pripravil.

Čosi podobné sa od začiatku oficiálneho počítania asistencií v najvyššej nemeckej súťaži v roku 1992 vyskytlo iba raz. V sezóne 2004/2005 si Holanďan Roy Makaay rovnako v drese Bayernu pripísal tiež 11 bodov v troch po sebe idúcich zápasoch.

Jednoducho svetová trieda

"Už ani neviem, čo mám na neho povedať. Asi len to, že sme naozaj radi, že ho máme," podotkol Hansi Flick.

"Už keď hrával v Dortmunde, mali sme s ním svoje problémy. Lenže dnes je z neho ešte lepší hráč. Ľavačka, pravačka, hlavička, je mu to jedno, ako skóruje. K tomu sa výborne pohybuje a je veľmi aktívny. Posunul sa na vyššiu úroveň. Jednoducho svetová trieda," pochválil Lewandowského spoluhráč z obrany Jérome Boateng.

Všetkým dátam kraľuje jedna globálna štatistika. V posledných 47 zápasoch dosiahol poľský stroj na góly 55 presných zásahov vo všetkých súťažiach.

Z toho 34 v 31 bundesligových dueloch.

"V tejto sezóne má priemer jeden gól na 37 minút. A to ešte v zápase s Hoffenheimom (prehra 1:4 - pozn.) nehral od začiatku. Dostal sa na trávnik až v druhom polčase a vôbec neskóroval," všimol si portál BBC.

FC Bayern v piatich bundesligových kolách strelil už 22 gólov, ale v tabuľke nie je lídrom. Na čele je 13-bodový tím RB Lipsko, Bavori zaostávajú o 1 bod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Lewandowski pokoril hetrikom ďalšie rekordy. Je to svetový hráč, hovorí Boateng