Levu sa podarilo, čo Popradu nie. V play off chce byť čiernym koňom

Majitelia v priebehu sezóny napumpovali do Leva peniaze, za ktoré si pražský tím zaobstaral zvučné posily.
Majitelia v priebehu sezóny napumpovali do Leva peniaze, za ktoré si pražský tím zaobstaral zvučné posily. (Autor: SITA)
Sportnet|18. feb 2013 o 17:00

Pražský klub nemá proti CSKA Moskva čo stratiť. Po postupe z neho opadol tlak vedenia aj fanúšikov.

PRAHA. „Chceme do štvrťfinále!“ Mnohým sa zdala veta generálneho manažéra Leva, Normundsa Sejejsa, pred začiatkom sezóny príliš sebavedomá.

Lev ale na rozdiel od svojho predchodcu, slovenského Popradu, žiadnu nováčikovskú daň v Kontinentálnej hokejovej lige platiť nemusí.

Kým Popradčania vo svojej premiérovej – a jedinej – sezóne v KHL obsadili 21. miesto z 23 mužstiev, Pražania postúpili do play off na prvý pokus.

Ich prvým súperom v boji o Gagarinov pohár bude slávny klub CSKA Moskva, píše český portál idnes.cz.

foto
Na Slovan treba zaplatiť za play off 55 eur, na Lev stačí osem

Len nie Petrohrad

Lev si počas sezóny prešiel niekoľkými premenami. Z dravého tímu, ktorý na začiatku sezóny chvíľu vládol celej súťaži, bola potom dlhšiu dobu neškodná mačička prehrávajúca zápas za zápasom.

Levu potom prospela úzka spolupráca so Spartou, s ktorou si vymenil trénerov. Josef Jandač prebudil extraligový klub a Václav Sýkora nakoniec priviedol nováčika KHL do vytúženého play off.

Nedeľné stretnutie v Donecku už mohli odohrať jeho zverenci v pokoji. Pri presune z Ruska na Ukrajinu si užívali uvoľnenú atmosféru po postupe a po zápase sa dozvedeli meno súpera v prvom kole - moskovský CSKA.

„Veľmi sa nám nechcelo do Petrohradu. To nakoniec vyšlo,“ vyhlásil kapitán Jiří Novotný. S jeho názorom súhlasia aj ostatní hráči. Bohatému klubu sa chceli Pražania vyhnúť a proti Moskovčanom si veria.

„V tejto sezóne sú oveľa silnejší ako v predchádzajúcich dvoch. Síce majú Radulova, ale myslím si, že keď budeme hrať dobre, tak je to stále hrateľný súper,“ tvrdí brankár Jakub Štěpánek v rozhovore pre klubový web.

Nemáme čo stratiť, hovoria pred sériou s CSKA

Práve útočník Alexander Radulov je najsilnejšou zbraňou armádneho klubu. Bránku má na starosti Slovák Rastislav Staňa, štatisticky najlepší brankár KHL.

Tím ale ťahajú aj Denis Denisov, Niklas Persson alebo skúsený Viktor Kozlov. „Napriek tomu si myslím, že máme veľkú šancu cez nich prejsť,“ hovorí Štěpánek.

V základnej časti Lev s CSKA oba zápasy prehral - v Moskve 0:3 a v O2 aréne 2:3. V zostave ruského klubu vtedy boli aj hviezdy z NHL vrátane Pavla Dacjuka.

Pražský klub nevzdáva boj o Gagarinov pohár aj preto, že po vydretom postupe z neho opadol tlak vedenia i niektorých fanúšikov. V play off tak nemá čo stratiť.

„Tento tím má na to byť čiernym koňom a potrápiť favorita,“ myslí si kanadský obranca Nathan Oystrick.

Bartečko zostáva na maródke

Majitelia v priebehu sezóny napumpovali do Leva peniaze, za ktoré si pražský tím zaobstaral zvučné posily.

Lev má vyrovnanú brankársku dvojicu Tomáš Pöpperle - Štěpánek, v obrane je niekoľko slovenských i fínskych reprezentantov.

Útok je mixom poctivých bojovníkov a šikovných hráčov na čele s Jakubom Klepišom, ktorý je však momentálne zranený.

Do zostavy sa môže vrátiť Erik Christensen, na maródke ale zrejme zostane Ľuboš Bartečko.

Po pondelkovom voľne majú hokejisti Leva v utorok ráno tréning a potom už odlietajú do Moskvy na stredajší a štvrtkový zápas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Levu sa podarilo, čo Popradu nie. V play off chce byť čiernym koňom