26.07.2024 09:00
Deň 0
Paríž 2024
Live

Olympiáda Paríž 2024: Otvárací ceremoniál sľubuje veľkolepý zážitok (minúta po minúte)

OH 2024.
OH 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|26. júl 2024 o 07:00 (aktualizované 26. júl 2024 o 08:03)

Olympijské hry minúta po minúte (live). Sledujte online letnú olympiádu z dňa 0 (26.7.2024) v Paríži 2024.

PARÍŽ. Olympijské hry v Paríži odštartujú úvodným otváracím ceremoniálom na rieke Seina.

Ústredná rieka francúzskej metropoly sa zmení na obrovskú trať, po ktorej sa budú plaviť lode so športovcami a ďalšími členmi výprav.

Sledujte s nami minútu po minúte z dňa 0 na OH 2024 v Paríži.

Olympiáda Paríž 2024: Sledujte olympijské hry minútu po minúte (online)

8:03 Hlavná trénerka Kanady bola po incidente s dronom odvolaná

Hlavnú trénerku kanadskej ženskej futbalovej reprezentácie Bev Prestmanovú odvolali z olympijského tímu v súvislosti so sledovaním súperiek prostredníctvom dronu.

Už v stredu museli predčasne opustiť olympiádu v Paríži aj jej asistentka Jasmine Manderová a Joseph Lombardi, neakreditovaný analytik kanadskej futbalovej asociácie. Informovala o tom agentúra DPA.

Výprava Nového Zélandu predtým podala sťažnosť na jednotku integrity Medzinárodného olympijského výboru (MOV), keď spozorovala neznámy dron počas tréningu svojho tímu v St. Etienne.

Francúzska polícia operátora dronu krátko po incidente zadržala a ukázalo sa, že ho pilotoval člen personálu ich súperiek.


7:51 Dánskej cyklistke sa sen o OH rozplynul

Dánska cestná cyklistka Solbjork Minke Andersonová bola nútená odstúpiť z olympijských hier v Paríži po tom, ako ju počas tréningu zrazilo auto, uviedol dánsky cyklistický zväz.

Devätnásťročná cyklistka sa zranila vo štvrtok popoludní, pričom výsledkom zrážky bola zlomená kľúčna kosť.

„Nemám slov, som len zničená. Olympijské hry pre mňa zostávajú snom,“ napísala Andersonová vo štvrtok neskoro večer na Instagrame.


7:00 Olympijské hry odštartujú otváracím ceremoniálom na rieke Seina

Ústredná rieka francúzskej metropoly sa zmení na obrovskú trať, po ktorej sa budú plaviť lode so športovcami a ďalšími členmi výprav.

Trasa meria šesť kilometrov a vedie pri známych historických monumentoch Paríža ako katedrála Notre-Dame, múzeum Louvre, Svätá kaplnka, Justičný palác, Veľký palác, obelisk na námestí Svornosti, Bourbonovský palác, Invalidovňa, či Múzeum moderného umenia.

Najväčšou otázkou každého otváracieho ceremoniálu je, kto zapáli oheň. Odpoveď na ňu vraj pozná menej ako tucet ľudí.


7:00 Slovenskú vlajku ponesie najmladšia členka výpravy

Slovenskými vlajkonosičmi na otváracom ceremoniáli na OH 2024 v Paríži budú reprezentanti vo vodnom slalome Zuzana Paňková a Jakub Grigar.

Paňková sa stane historicky najmladšou slovenskou vlajkonosičkou v ére samostatnosti.

Slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková.
Slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková. (Autor: TASR)

7:00 Schmiedlová spoznala svoju súperku

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa stretne v prvom kole dvojhry na olympijskom turnaji na dvorcoch areálu Roland Garros s Britkou Katie Boulterovou. Dvadsaťdeväťročná hráčka je jediná zástupkyňa Slovenska na kurtoch v Paríži.

Schmiedlová figuruje na 70. mieste svetového rebríčka, britskej jednotke Boulterovej patrí 34. priečka.

Doteraz spolu odohrali dva vzájomné zápasy, v prvom v roku 2018 na tráve v Southsea triumfovala domáca hráčka 6:2, 6:0, o tri roky neskôr na harde v Monterrey zvíťazila Slovenka 6:4, 6:0.

Pre Schmiedlovú je to druhý štart pod olympijskými kruhmi, v Riu 2016 skončila v 2. kole.


7:00 Baránková s výsledkom nebola spokojná

Lukostrelkyňa Baránková priznala, že sa v úvode súťaže na OH v Paríži trápila. "Bolo tam trochu viac stresu a tlaku na seba. Nebola som schopná dostať sa do výstrelu. Robila som všetko možné aj nemožné, čo sa dalo."

Slovenku čaká vo vyraďovacej časti duel proti mladej domácej reprezentantke Amélie Cordeauovej.

Solbjork Minke Andersonová.
dnes 07:49
Dánsku cyklistku zrazilo auto, sen o olympijských hrách sa jej rozplynulNamiesto Andersonovej bola do Paríža povolaná dánska šampiónka v cestných pretekoch Rebecca Koernerová.
dnes 07:49
Bev Prestamnová.
dnes 08:00
Ženský tím Kanady sa rozpadá. Po incidente s dronom opustila reprezentáciu aj hlavná trénerkaČlen kanadskej futbalovej reprezentácie žien sledoval tréning Nového Zélandu pomocou dronu.
dnes 08:00
Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Olympiáda Paríž 2024: Otvárací ceremoniál sľubuje veľkolepý zážitok (minúta po minúte)