Udrel ho Ramos. Za chybami Kariusa mohol byť otras mozgu

Brankár Liverpoolu Loris Karius počas finále Ligy majstrov.
Brankár Liverpoolu Loris Karius počas finále Ligy majstrov. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. jún 2018 o 22:46

Brankár mohol mať výpadky videnia.

LIVERPOOL. Loris Karius, brankár FC Liverpool, možno predsa nebol úplne zodpovedný za fatálne chyby vo finále futbalovej Ligy majstrov. Liverpoolčania prehrali s Realom Madrid 1:3.

Dvadsaťštyrirročný Nemec najprv po zlej rozohrávke daroval úvodný gól Karimovi Benzemovi a za stavu 1:2 z pohľadu Liverpoolu mu prepadol ďalekonosný pokus Garetha Bala.

Televízne zábery však neskôr odhalili, že Karius tesne pred prvou nešťastnou situáciou inkasoval tvrdý úder do hlavy od obrancu Realu Sergia Ramosa. Vyrojili sa špekulácie, že gólmanovu nekoncentrovanosť zapríčinil tento incident.

Túto možnosť potvrdili aj lekári vo Všeobecnej nemocnici v Massachusetts v USA, kde Karius absolvoval neurologické vyšetrenia. Podľa výsledkov je pravdepodobné, že Karius utrpel v zápase otras mozgu.

"Dôkladne sme ho vyšetrili a pozreli sme si aj opakované zábery. Zobrali sme do úvahy symptómy aj výsledky fyzických vyšetrení a dospeli sme k záveru, že Karius v inkriminovanom zápase utrpel otras mozgu," uviedla nemocnica v stanovisku.

"V čase nášho vyšetrenia vykazoval pacient zostatkové symptómy. Objektívne môžme povedať, že bezprostredne po úraze mohol mať výpadky videnia, a to mohlo ovplyvniť jeho výkon," dodala.

Lekári zároveň dodali, že očakávajú jeho úplne zotavenie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Udrel ho Ramos. Za chybami Kariusa mohol byť otras mozgu