Legendárny Selänne chce s Fínskom zlato

Teemu Selänne
Teemu Selänne (Autor: Reuters)
SITA|1. máj 2008 o 09:30

Fínsky hokejista Teemu Selänne absolvoval v stredu prvý tréning so svojimi reprezentačnými spoluhráčmi pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta.

HALIFAX 30. apríla (SITA, AFP) - Veterán zámorských klzísk súhlasil s ponukou generálneho manažéra fínskej reprezentácie Jariho Kurriho a posilní na svetovom šampionáte "krajinu tisícich jazier", ktorá bude spolu s Nemeckom a Nórskom súperom Slovákov v základnej C-skupine.

"Je ťažké povedať nie človeku, ktorého plagát máte doma na stene," povedal krátko po prvom tréningu 37-ročný veterán Selänne, ktorý v aktuálnej sezóne NHL odohral iba 32 zápasov. "Cítil som, že by som ešte mohol hrať ďalšie zápasy," povedal vynikajúci kanonier, ktorý si po vlaňajšom zisku Stanley Cupu s Anaheimom vzal čas na rozmyslenie, či vôbec bude pokračovať v profesionálnej kariére a do NHL sa vrátil až v polovici sezóny.

"Získal som striebro na majstrovstvách sveta i olympiáde, zatiaľ však žiadne zlato - je tu teda miesto na zlepšenie," uzavrel "fínsky blesk" a dodal, že favoritom na zisk titulu šampióna je domáca Kanada.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Legendárny Selänne chce s Fínskom zlato