Legendárny Niki Lauda vidí Rosberga ako majstra sveta

Nico Rosberg.
Nico Rosberg. (Autor: SITA/AP)
SITA|9. okt 2016 o 11:44

Nemecký pilot si nedeľňajším víťazstvom na Veľkej cene Japonska na okruhu v Suzuke upevnil vedenie v šampionáte, pred tímovým kolegom Lewisom Hamiltonom.

SUZUKA. Nevýkonný prezident tímu Mercedes Niki Lauda verí, že ak sa do konca sezóny formuly 1 nič zvláštne nestane, novým majstrom sveta bude po prvý raz v kariére Nico Rosberg.

Nemecký pilot si nedeľňajším víťazstvom na Veľkej cene Japonska na okruhu v Suzuke upevnil vedenie v šampionáte, pred tímovým kolegom Lewisom Hamiltonom, ktorý skončil tretí, má štyri preteky pred koncom náskok 33 bodov.

"Nico momentálne robí všetko správne. Ak všetko pôjde normálne, Lewis nebude schopný ho dostihnúť. V tomto mám jasno," povedal Lauda pre nemeckú verziu televízie Sky.

Samotný Rosberg sa ešte nevidí ako nový svetový šampión a vo svojom sústredenom prístupe ku každým pretekom nebude robiť zmeny.

"Ešte je stále ďaleko do cieľa. Nemienim meniť moje nastavenie. Budem sa držať toho, čo som praktizoval doteraz, pretože to funguje. Som si vedomý náskoku 33 bodov, ale pôjdem od pretekov k pretekom," dodal Rosberg.

Informoval portál motorsport.com.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Legendárny Niki Lauda vidí Rosberga ako majstra sveta