Ledecká vyhrala olympijské zlato v super-G napriek praskline na lyžiarke

Pre Česko Ledecká získala v Kórejskej republike prvé zlato.
Pre Česko Ledecká získala v Kórejskej republike prvé zlato. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. mar 2018 o 15:51

Česká športovkyňa sa svojej lyžiarskej obuvi nechce vzdať.

PRAHA. Hviezda nedávno skončených zimných olympijských hier 2018 v Pjongčangu Ester Ledecká získala zlatú medailu v super-G aj napriek praskline, ktorá sa jej urobila na pravej lyžiarke.

"Stalo sa jej to, keď si zapínala lyžiarky krátko pred štartom. Na jej starších lyžiarkach sa objavila veľká prasklina," uviedol pre Českú televíziu tréner 22-ročnej športovkyne Tomáš Bank.

Ledecká sa v Pjongčangu ako prvá športovkyňa v histórii zimných olympiád predstavila v dvoch odvetviach - alpskom lyžovaní a snoubordingu.

Po zisku senzačného zlata v super-G získala najcennejší kov aj o pár dní neskôr na doske v paralelnom obrovskom slalome, čím sa nezmazateľne zapísala do histórie.

Ledeckej lyžiarky už majú svoj vek, ale nechce sa s nimi rozlúčiť. "Sú rozbité, ale dobré. Je v nich najrýchlejšia. Nikto nevie prečo. Výrobca sa snaží vyrobiť úplne rovnaké, ale nejde mu to. Kým nenájde rýchlejšie, bude v nich jazdiť," dodal Bank.

S obľúbenými starými lyžiarkami sa Ledecká predstaví aj v budúcotýždňovom finále Svetového pohára vo švédskom Aare, štartovať by mala v zjazde a v super-G.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Ledecká vyhrala olympijské zlato v super-G napriek praskline na lyžiarke