Gutová chce po hrozivom páde jazdiť už cez víkend. Má len modriny a bolesti

Lara Gutová-Behramiová v St. Moritzi.
Lara Gutová-Behramiová v St. Moritzi. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. dec 2021 o 15:15

V super-G musíte posúvať svoje hranice, vraví Gutová-Behramiová.

BRATISLAVA. Švajčiarska zjazdárka Lara Gutová-Behramiová vyviazla z nedávneho hrozivo vyzerajúceho pádu v pretekoch Svetového pohára v St. Moritzi bez vážnejších následkov.

Najväčšia rivalka Petry Vlhovej v boji o veľký glóbus v uplynulej sezóne Svetového pohára dokonca fanúšikov ubezpečila, že jej štart počas najbližšieho víkendu v zjazde a super-G vo Val d'Isere by nemal byť ohrozený.

Zachránila ju duchaprítomnosť

Gutová-Behramiová sa počas nedeľňajšieho super-G v takmer stokilometrovej rýchlosti vrútila do ochrannej siete, predtým sa ešte vo vzduchu pretočila a zostala ležať na turistickej časti zjazdovky.

Keďže v sobotňajších pretekoch zvíťazila, v celkovom hodnotení Svetového pohára jej patrí štvrtá priečka o 42 bodov za Petrou Vlhovou na treťom mieste. Líderkou je Američanka Mikaela Shiffrinová pred Taliankou Sofiou Goggiovou.

"Pred nárazom ešte raz zabrzdila, otočila sa a pritlačila si ruky k telu. Týmto Lara pravdepodobne ochránila niekoľko častí svojho tela,“ pochválil lyžiarkinu duchaprítomnosť Walter Reusser, šéf alpského úseku na Švajčiarskom lyžiarskom zväze, cituje ho portál denníka Blick.

Gutová-Behramiová sa k svojmu zdravotnému stavu najprv dva dni nevyjadrovala, čo bolo aj dobré znamenie vzhľadom na to, že prvotné správy zväčša informujú o ťažších zraneniach.

"Mala som šťastie, vzhľadom na okolnosti je to celkom dobré. Mám niekoľko modrín v hornej časti tela, bolesti krku a ľavého ramena. Nie je to však nič vážne. Po pár dňoch bolesť prejde," uviedla 30-ročná stálica bielych svahov.

Švajčiarsky lyžiarsky hovorca Jérome Krieg jej slová doplnil: "V nedeľu večer absolvovala fyzioterapiu. Modriny zmiznú po pár dňoch."

Vo Val d'Isere nebude chýbať

Úradujúca majsterka sveta v obrovskom slalome aj super-G a víťazka 33 pretekov vo Svetovom pohári spadla po sérii 67 pretekov, v ktorých došla do cieľa.

S odstupom času s nadhľadom skonštatovala, že super-G je disciplína, v ktorej treba občas rátať aj s tvrdými pádmi:

"Je to disciplína, v ktorej športovec posúva svoje hranice. V nedeľu bol počas pretekov aj vietor faktorom, ktorý ich ovplyvnil. Podmienky boli náročné, ale také mám rada. Je to super-G, patrí to k tomu. Som si istá, že počas víkendu sa bez väčších problémov objavím na štarte ďalších pretekov," optimisticky dodala švajčiarska zjazdárka.

Gutová-Behramiová sa ešte nachádza vo svojom dome v talianskom Janove, ale už vo štvrtok by nemala chýbať na tréningu vo Val d'Isere pred sobotným zjazdom.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová už skôr avizovala, že preteky vo Val d'Isere vynechá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Gutová chce po hrozivom páde jazdiť už cez víkend. Má len modriny a bolesti