Lang: Podpísanie Nagya nie je otázkou peňazí

Prezident HC Košice Július Lang.
Prezident HC Košice Július Lang. (Autor: SITA)
Patrik Fotta|17. júl 2018 o 15:03

Oceliari rokujú s oporou o jeho role v tíme.

KOŠICE. Prezident HC Košice Július Lang nám potvrdil, že káder mužstva je takmer kompletný.

Otvorené je už zrejme len miesto v ofenzívnych radoch, ktoré by mal zaplniť Ladislav Nagy.

Ten sa má o svojej budúcnosti rozhodnúť do dvoch týždňov.

V prípade, že by s klubom jeho najväčšia opora nepredĺžila kontrakt, budú sa oceliari pokúšať nájsť vhodnú alternatívu.

Košické mužstvo po vlaňajšej sezóne prešlo zmenami, ktoré by mali mať pozitívny vplyv na celkový herný prejav a predovšetkým na lepšie výsledky.

„Zatiaľ je skoro hovoriť o nejakej spokojnosti, no pevne veríme, že káder je rozumne vyskladaný. Dovolím si povedať, že máme veľmi dobrú a silnú obranu. Čo sa týka útoku, stále rokujeme s Lacom Nagyom. Bavíme sa o jeho role v tíme a chcem len zdôrazniť, že to nie je v žiadnom prípade otázka peňazí. Rokuje s ním Rasťo Rusič a samozrejme aj Roman Šimíček a ja verím, že nájdeme spoločnú reč a dohodneme sa veľmi skoro,“ povedal prezident HC Košice Július Lang.

Chcú, aby strieľal góly a vytváral šance

Vedenie košického klubu má jasno v tom, čo od skúseného útočníka a doterajšieho kapitána mužstva očakáva.

„Chceme, aby sa sústredil v prvom rade na hru, aby vytváral šance a strieľal góly. Samozrejme boli by sme radi, aby odovzdával svoje bohaté skúsenosti zo špičkového hokeja mladým hráčom. Veľmi na to budeme tlačiť, aby sa Laco ujal tejto pozície,“ skonštatoval Lang a dodal:

„Verím, že do dvoch týždňov to bude definitívne uzavreté. Nikto nemá záujem, aby sa to zbytočne naťahovalo.“

Prezident oceliarov sa vyjadril aj k medializovaným informáciám, ktoré hovorili o záujme maďarského klubu z Miškolca o Nagyove služby.

„Zachytil som to len ako zákulisné šumy. Nemám to však z oficiálnych kruhov, pretože ak by o Laca mali záujem, určite by nás oslovili. Vzhľadom na to, že máme dobré vzťahy mám dojem, že by nás neobišli.“

Ak sa Nagy rozhodne ukončiť kariéru alebo predsa len prestúpi do iného klubu, sú Košičania pripravení posilniť ofenzívne rady.

„Roman Šimíček má pripravené varianty v prípade, že Laco nebude pokračovať ďalej v Košiciach. Počkáme s nimi až do doby, pokiaľ budeme mať definitívne rozhodnutie, ale určite máme v zálohe rôzne alternatívy,“ uviedol Lang.

V Chorvátsku si užil futbalový ošiaľ

V piatok si oceliari na Atletickom štadióne TUKE na Watsonovej ulici od 17. hod. zmerajú sily v exhibičnom zápase s internacionálmi VSS Košice.

„Zareagovali sme veľmi pozitívne na výzvu internacionálov, pri ktorej sa pripomínajú dva významné momenty. V prvom rade ide o 115. výročie futbalu v Košiciach a zároveň ide o pripomenutie si tradície z minulosti, keď hokejisti hrávali proti futbalistom podobné exhibičné duely. Myslím si, že je to veľmi pekná myšlienka, ktorú by sme chceli podporovať aj do budúcna. Chceme hlavne ukázať, že šport v Košiciach by sa mal spojiť,“ povedal Lang.

Šéf oceliarov je aktuálne na dovolenke v Chorvátsku, kde veľmi intenzívne sledoval majstrovstvá sveta vo futbale.

„Samozrejme som fandil Chorvátom a môžem povedať, že som tu zažil nádhernú atmosféru. Ľudia na plážach, v baroch a podnikoch s napätím sledovali všetky zápasy vyobliekaní v národných dresoch, ktoré sme si zaobstarali aj my. Úžasné oslavy boli najmä po víťazstve nad Angličanmi v semifinále. Žiaľ, to finále im nevyšlo, no aj tak na druhý deň tu boli veľké oslavy druhého miesta. Krajina sa k tomu postavila maximálne pozitívne. Neodsúdili tých chlapcov, že v boji o titul neuspeli, ale snažili sa ich čo najviac podporiť a to sa mne osobne veľmi páčilo.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lang: Podpísanie Nagya nie je otázkou peňazí