Ladislav Nagy sa vracia do Košíc, chce prvý titul

Ladislav Nagy, ešte ako hráč Dinama Minsk.
Ladislav Nagy, ešte ako hráč Dinama Minsk. (Autor: TASR)
SITA|1. aug 2013 o 14:00

Majster sveta z Göteborgu 2002 a bronzový medailista z MS 2003 prichádza po ôsmich rokoch.

KOŠICE. Slovenský hokejový útočník Ladislav Nagy sa dohodol na spolupráci s extraligovým klubom HC Košice.

Tridsaťštyriročný krídelník naposledy pôsobil vo švédskom mužstve MODO Hockey Örnsköldsvik. Majster sveta z Göteborgu 2002 a bronzový medailista z MS 2003 sa do Košíc vracia po ôsmich rokoch, v sezóne 2004/2005 počas výluky v NHL nastúpil v 18 zápasoch.

"S Lacom sme sa dohodli, že nový ročník extraligy začne v košickom drese. Očakávame, že s jeho kvalitou vzrastie naša ofenzívna sila. Otázku jeho zotrvania v mužstve po celú sezónu sme nechali zatiaľ otvorenú,“ povedal generálny manažér klubu Juraja Bakoša.

„Dnes som sa pripojil k chlapcom do tréningového procesu a začnem hrať v Košiciach. Nevylučujem možnosť, že tu zostanem dlhšie, veď s Košicami nemám majstrovský titul, zatiaľ som však nechal túto vec otvorenú,“ povedal Nagy.

"Pred dvoma rokmi to nevyšlo, preto som rád, že som teraz dostal zelenú. Mám tu rodinu a veľa známych. Verím, že ľudia na hokej prídu. Na všetkých košických fanúšikov sa naozaj veľmi teším," dodal.

Skúsený útočník má na svojom konte 435 duelov v základnej časti NHL (St. Louis Blues, Phoenix Coyotes, Dallas Stars, Los Angeles Kings), strelil v nich 115 gólov a pridal 196 asistencií. V play-off zámroskej profiligy má 18 štartov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Ladislav Nagy sa vracia do Košíc, chce prvý titul