Laco hneď na úvod KHL zažiaril, pochytal tridsaťdeväť striel

(Autor: Twitter)
SITA|26. aug 2015 o 15:55

Mal veľa práce, súper mu nedal vydýchnuť. Ján Laco pustil v súboji proti favorizovanému Magnitogorsku za svoj chrbát iba dva puky. Jeho Astana však prehrala 1:2.

ASTANA. Hráčom kazašského Barysu Astana nevyšiel úvod novej sezóny v KHL výsledkovo podľa predstáv. V domácom prostredí si zmerali sily s favorizovaným Metallurgom Magnitogorsk. Podľahli mu tesne 1:2.

Od 17. minúty pritom viedli gólom Rudenka. V 45. minúte vyrovnal Lee a o necelých desať minút neskôr rozhodol poľský legionár Wolski.

Napriek dvom inkasovaným gólom bol jedným z hrdinov domáceho kolektívu slovenský brankár Ján Laco. Zneškodnil tridsaťdeväť striel súpera. A ďalších tridsaťdeväť pokusov hostí smerovalo vedľa.

"Bol to prvý zápas a podľa môjho názoru sme v ňom celkom solídne korčuľovali. Keď sme dali prvý gól, mali sme hrať trochu pokojnejšie, ale súper nás zatlačil a dvakrát skóroval," vravel Laco pre portál Vesti.kz.

"To, nakoľko sme bojaschopní, ukážu až ďalšie zápasy sezóny. Doma aj vonku však urobíme všetko pre to, aby sme uspeli. Našou úlohou je predvádzať pekný hokej."

Tridsaťtriročný Lipták Ján Laco prišiel do Astany v lete 2014 po dvoch rokoch v ukrajinskom Donecku. Predtým v KHL chytal aj za Lev Poprad.

Na Slovensku pôsobil v Nitre, Zvolene, Banskej Bystrici, rodnom Liptovskom Mikuláši, Košiciach či Detve.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Laco hneď na úvod KHL zažiaril, pochytal tridsaťdeväť striel