Raonič to netušil. Lacko zbožňuje veľké arény a silných súperov

Lukáš Lacko prekvapil favorita.
Lukáš Lacko prekvapil favorita. (Autor: TASR/AP)
Andrej Bučko|16. jan 2018 o 11:41

Slovenský tenista vyradil v 1. kole Australian Open jasného favorita Miloša Raoniča.

Od roku 2010 nevypadol v Melbourne LUKÁŠ LACKO so žiadnym súperom mimo svetovej desiatky. Smola pri žrebe alebo súhra okolností mu postavila do cesty premožiteľov ako Federer, Nadal, Djokovič, Tipsarevič (keď bol 9. v rebríčku) či vlani Nišikori.

Raonič je momentálne na 24. mieste v rebríčku. Verili ste, že svoju sériu môžete potiahnuť?

„To som ani nevedel. To je už osem rokov? Viem, že som schytal silných hráčov. To je potom slušné. Tento žreb vôbec nebol výnimočne prijateľný, ale ani zlý. Vedel som, že Miloš pol roka nehral a nie je v optimálnej forme. Nikdy však neviete, či sa náhodou hráč nevráti k starej forme.“

Pozrite si momentky zo zápasu Lukáša Lacka a Miloša Raoniča (fotogaléria): fotogaléria

16.1.2018

Čo rozhodlo o vašom víťazstve?

„Myslím si, že tri dôležité činitele. Po prvé, súper sa nepohyboval tak ako zvyčajne a s pribúdajúcimi minútami strácal kondíciu, čo je pochopiteľné vzhľadom na dlhú prestávku.

Po druhé, nepodával vyrovnane a účinne celý zápas. Mal síce 36 es a dva-tri gemy dával delovky, niektoré aj rýchlosťou 220 kilometrov za hodinu, ale v ďalších dvoch gemoch urobil aj dvojchyby a poskytol mi viac šancí na returny a výmeny. Bol som trochu prekvapený, koľko sa dalo hrať pri jeho podaniach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Raonič to netušil. Lacko zbožňuje veľké arény a silných súperov