Lacko vyradil v Helsinkách Djokovičovho brata

SITA|23. nov 2011 o 15:15

Séria úspechov slovenského tenistu Lukáša Lacka trvá.

HELSINKI. Tri dni po zisku titulu na Slovak Open zvíťazil v stredajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour IPP Open v Helsinkách (dotácia 106 500 eur, tvrdý povrch Greenset v hale) nad srbským držiteľom voľnej karty Markom Djokovičom (1033. v renkingu), 20-ročným bratom lídra svetového rebríčka Novaka Djokoviča, za 66 minút 6:4, 6:2.

Dvadsaťštyriročný piešťanský rodák Lacko si vo štvrtok v osemfinálovom 2. kole zmeria sily s nemeckým reprezentantom s jamajskými koreňmi Dustinom Brownom, ktorý v utorok vyradil Martina Kližana. Lacko, ktorého staronovo a zatiaľ iba dočasne trénersky vedie kapitán fedcupovej reprezentácie SR Matej Lipták, už má istotu 10 bodov do svetového rebríčka a šeku na 1830 eur.

Vo fínskej metropole útočí na hlavnú singlovú súťaž januárových melbournských grandslamových Australian Open. Potrebuje dosiahnuť aspoň semifinále. Momentálne figuruje na 113. pozícii v hodnotení, základná "čiara" bude pod 104. priečkou, pričom môžu nastať mierne posuny oboma smermi podľa počtu zrušených účastí, resp. uplatnených tzv. chránených renkingov.

Dvojhra - 1. kolo:

Lukáš Lacko (SR) - Marko Djokovič (Srb.) 6:4, 6:2 za 66 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko vyradil v Helsinkách Djokovičovho brata