Lacko postúpil v San Jose do osemfinále

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: SITA/AP)
SITA|9. feb 2011 o 07:18

Lukáš Lacko zdolal na turnaji v americkom San Jose svetovú sedemnástku Sama Querreyho.

SAN JOSE. Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval do osemfinále dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 SAP Open v americkom San Jose (dotácia 531 000 USD, tvrdý povrch v hale). Lacko ako nenasadený hráč v 1. kole nečakane vyradil turnajovú trojku, Američana Sama Querreya, za 77 minút 7:6 (6), 6:3 a najbližšie vyzve víťaza zápasu Teimuraz Gabašvili (Rus.) - Juan Martín Del Potro (Arg.).

Zdolaný Querrey je 17. v renkingu ATP, zatiaľ čo Lackovi patrí v súčasnosti až 113. priečka vo svetovom rebríčku. Znamená to, že 23-ročný zverenec Tibora Tótha si vôbec prvýkrát v kariére poradil s hráčom, ktorý aktuálne patrí do prvej svetovej dvadsiatky. Doteraz bol v reálnom čase najvyššie postaveným tenistom, ktorého Lacko zdolal, Chorvát Ivan Ljubičič. Vlani na turnaji v Záhrebe vtedy figuroval na 24. mieste svetového počítačového poradia.

Opäť bude slovenskou jednotkou

Daviscupový reprezentant Lacko má za postup do osemfinále istú prémiu 8790 USD a 20 bodov do rebríčka. Od budúceho týždňa sa opäť s určitosťou stane slovenskou jednotkou, keďže Karol Beck ako obhajca nečakane zaváhal už v 1. kole na challengeri ATP v talianskom Bergame.

Lacko po triumfe nad Querreym akreditovaným novinárom prezradil, s akou taktikou išiel do zápasu. "Nesnažil som sa hrať rýchlo, dôraz som kládol skôr na presnoť úderov. Usiloval som sa súpera rozbehať a donútiť ho k chybám," cituje Lacka oficiálna stránka ATP. Zverenec trénera Tibora Tótha vlani na turnaji v Záhrebe zdolal Chorváta Ivana Ljubičiča, ktorý bol v tom čase 24. hráčom sveta. Víťazstvo nad rebríčkovo ešte vyššie postaveným Querreym si veľmi cení.

"Je to výborný pocit zdolať hráča takého kalibru. V tomto roku i vlani som odohral viacero dobrých zápasom proti tenistom z Top ten i zo svetovej dvadsiatky. Mal som šance, no nevyužil som ich a nedotiahol som to. Boli to veľmi tesné prehry. Som rád, že teraz som to konečne prelomil, víťazstvo nad Samom je pre mňa veľkou satisfakciou," dodal Lacko. .

Dvojhra - 1. kolo:

Lukáš Lacko (SR) - Sam Querrey (USA-3) 7:6 (6), 6:3 za 77 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko postúpil v San Jose do osemfinále