Oslavy fanúšikov sa nezaobišli bez problémov, siedmich zatkla polícia

Futbalisti Lille získali majstrovský titul po desiatich rokoch.
Futbalisti Lille získali majstrovský titul po desiatich rokoch. (Autor: SITA/AP)
TASR|24. máj 2021 o 11:45

Sklamanie z druhého mieste neskrýval Kylian Mbappé.

BRATISLAVA. Oslavy futbalového titulu sa v Lille zvrhli na výtržnosti. Tisíce fanúšikov sa zišli v nedeľu v noci v uliciach, aby spoločne oslavovali.

Neodradil ich ani zákaz nočného vychádzania nariadený vládou v súvislosti s pretrvávajúcou pandémiou koronavírusu.

Podľa agentúry DPA polícia zatkla sedem ľudí, traja skončili v nemocnici a zdravotníci ošetrili celkovo dvadsať zranených.

Hráči Lille zvíťazili v záverečnom zápase Ligue 1 na ihrisku Angers 2:1 a po desiatich rokoch získali ligový titul, o bod pred Parížom St. Germain. 

Mbappé: Je potrebné posilniť káder

Francúzsky futbalový reprezentant Kylian Mbappé neskrýval sklamanie z toho, že sa jeho tímu nepodarilo obhájiť ligový titul.

Zároveň apeluje na vedenie klubu, aby v lete angažovalo nové posily. 

"Vyhrali sme Francúzsky pohár, no neobhájili sme titul a v Lige majstrov stroskotali v semifinále. Som iba hráč, ale myslím si, že všetci to vidia.

Je potrebné urobiť nejaké zmeny a posilniť káder. Musíme sa pozerať do budúcnosti," citovala talentovaného útočníka agentúra AFP.

Chce zostať v Paríži 

Mbappému na budúci rok vyprší zmluva a veľký záujem o jeho služby má Real Madrid. Francúz však zdôraznil, že k Parížu ho viaže silné puto.

"Vždy som bol veľmi vďačný prezidentovi klubu i všetkým trénerom. Chcem byť súčasťou silného futbalového projektu, vyhrávať a získavať trofeje.

V Paríži som bol vždy šťastný, zažil som tu štyri výnimočné sezóny. Som hrdý na to, že som sa stal tretíkrát za sebou najlepším strelcom francúzskej ligy," dodal. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Oslavy fanúšikov sa nezaobišli bez problémov, siedmich zatkla polícia