Kvitová ukázala zranenú ruku, v Amerike pre ňu urobili pekné gesto

Kvitová bude na Vianoce doma.
Kvitová bude na Vianoce doma. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. mar 2017 o 16:21

Česká tenistka sa bude môcť vrátiť na kurty až v druhej polovici roka.

BRATISLAVA. Česká tenistka Petra Kvitová postupne pracuje na svojom návrate do súťažného diania po decembrovom nepríjemnom incidente.

Wimbledonská šampiónka 2011 a 2014 sa zotavuje na ostrove Lanzarote a nechala sa s úsmevom na tvári vyfotiť pre instagram inštitútu Club La Santa.

Spoločnosť na fotografii jej robia oštepár Thomas Röhler a triatlonista Andreasa Raelert. Na zábere si nezakrýva svoju zranenú ľavú ruku.

Petra Kvitová.
Petra Kvitová. (Autor: instagram.com/clublasanta)

Niekdajšiu svetovú dvojku Kvitovú vlani 20. decembra v jej byte zranil nožom zatiaľ nedolapený lupič. Indispozícia si vyžiadala takmer štvorhodinovú operáciu v Ústave ruky a plastickej chirurgie vo Vysokom nad Jizerou.

Dvadsaťšesťročná zverenkyňa Jiřího Vaněka Kvitová sa bude môcť vrátiť na kurty najskôr v druhej polovici roka. Domovský prostějovský klub vypísal odmenu 100 000 českých korún za informácie vedúce k chyteniu útočníka.

"S Petrou komunikujem, je mojou srdcovou záležitosťou, prišla k nám už ako 15-ročná. Na Kanárskych ostrovoch naberá kondíciu. Usiluje sa o návrat, ale jej ´pracovný nástroj´ je nemálo poškodený," uviedol majiteľ prostějovského klubu Miroslav Černošek pre iDnes.tv na konci februára.

Americká tenistka Irina Falconiová na twitteri zdokumentovala pekné gesto organizátorov nadchádzajúceho turnaja WTA Premier Mandatory BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells.

V areáli umiestnili billboard so snímkou Kvitovej a želaním: "Rýchlo sa uzdrav". Upozornila na to aj Kanaďanka Eugenie Bouchardová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kvitová ukázala zranenú ruku, v Amerike pre ňu urobili pekné gesto