Nemali šancu. Mladí Slováci hladko podľahli Španielom

Mladí Slováci po zápase ďakovali fanúšikom.
Mladí Slováci po zápase ďakovali fanúšikom. (Autor: TASR)
Sportnet|10. okt 2017 o 18:00

Na vypredanom štadióne v Poprade dala dvadsaťjednotka iba jeden gól. Dostala štyri.

Kvalifikácia ME 2019 do 21 rokov, 2. skupina - utorok:

Slovensko "21" - Španielsko "21" 1:4 (0:1)

Góly: 59, Vavro - 26. Merino, 49. Oyarzabal, 56. R. Hernández, 69. Ceballos, ŽK: 16. Lesniak, 20. Vavro - 56. Núňez, rozhodovali: Irrati - Passeri, Posado (všetci Tal.), 5574 divákov

SR "21": Rodák - D. Kružliak, Vavro, Sipľak, Hancko - Lesniak - Čmelík (62. Jirka), Káčer, Urblík, Špalek (81. Černák) - Vestenický (46. S. Mráz)

Španielsko: Unai Simón - Maffeo, Vallejo, Meré (43. Nunez), Caricol - Ceballos, Hernández, Merino (89. Ruiz Pena)- Soler, Mayoral, Oyarzabal (76. Fornals)

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti dio 21 rokov prehrali s rovesníkmi zo Španielska 1:4 (0:1) v utorkovom stretnutí kvalifikácie o postup na ME 2019 vo futbale.

Španieli sa v popradskom Národnom tréningovom centre ujali vedenia v 26. min zásluhou Mikela Merina. Po zmene strán pridali ďalšie dva góly favorita v 49. min Mikel Oyarzabal a v 56. min Rodrigo Hernández.

Kvalifikácia ME19: Slovensko u21 - Španielsko u21 (fotogaléria): fotogaléria

13.11.2017

Potom sa presadil z priameho kopu slovenský kapitán Denis Vavro, ale španielska kvalita priniesla v 69. min aj štvrtý gól v podaní Daniho Ceballosa.

Zverenci trénera Pavla Hapala majú po štyroch zápasoch v 2. skupine kvalifikácie o postup na ME 2019 na konte 6 bodov za víťazstvá v Estónsku (2:1) a doma nad Severným Írskom (1:0).

V ďalších dvoch domácich zápasoch Slováci nečakane podľahli Islanďanom (0:2) a aktuálne podľa predpokladov aj Španielom (1:4). Najbližším súperom Slovákov budú 14. novembra v Cartagene opäť Španieli.

Ďalšie zápasy 2. skupiny:

Albánsko - Island 0:0

ČK: 90. Sigurgeirsson (Island)

Severné Írsko - Estónsko 4:2 (2:2)

Góly: 2. Johnson, 43. Gorman, 61. a 75. Sykes - 11. Livak, 20. Sappinen

Tabuľka 2. skupiny:

1.Severné Írsko43017:49
2.Španielsko22005:16
3.SLOVENSKO42024:76
4.Albánsko41213:35
5.Island31114:34
6.Estónsko50144:91

Hlasy (zdroj: TV Dajto):

Pavel Hapal (tréner SR "21"): "Chceli sme vydržať so súperom čo najdlhšie pri výsledku 0:0. Kvalita Španielov je však neskutočná, sú výborní s loptou. Oni hrajú strojový futbal, my sme dosť behali bez lopty, čo stálo mužstvo veľa síl. Pre nás to bol veľmi náročný duel, strácali sme lopty. Musíme uznať silu protivníka, tá je neuveriteľná. Ďakujeme divákom v Poprade, boli skvelí. Škoda, že sme sa im neodvďačili proti Islandu či teraz proti Španielsku nejakým bodovým ziskom. Treba sa poučiť a nachystať sa na novembrový súboj v Španielsku."

Denis Vavro (obranca a kapitán SR "21"): "Pri mojej prvej šanci som to mal lepšie trafiť. Nevieme ubrániť ľahké situácie, zaslúžene sme prehrali. Španieli sú niekde inde ako my, mali veľké individuality, ktoré rozhodli zápas. V odvete to musíme zatvoriť a čakať na jednu šancu. Kvalifikácia je ešte dlhá, treba zabrať, vyhrávať a dostať sa na druhé miesto."

Lukáš Čmelík (stredopoliar SR "21"): "Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper, ktorý je silný v hre s loptou, a to sa aj potvrdilo. Takmer celý zápas sme behali bez nej. Bojovali sme, ale bolo to ťažké. Oni si prihrávali ešte aj pred šestnástkou, my sme robili, čo nám naša kvalita dovolila. Bohužiaľ, bol to obrovský rozdiel a pre nás obrovská škola."

Online prenos: Slovensko U21 - Španielsko U21 (kvalifikácia ME 2019)

Kvalifikácia na ME U21 Skupina 2 2017/2018
10.10.2017 o 20:30
Slovensko
1:4
(0:1, 1:3)
90+3 minúta
Ukončený
Španielsko
Prehľad
Góly: 59. Vavro – 26. Merino, 49. Oyarzabal, 56. Hernandéz, 69. Ceballos. ŽK: 16. Lesniak (SVK), 20. Vavro (SVK) – 58. Núñez (ESP). Rozhodca: Massimiliano Irrati – Matteo Passeri, Fabrizio Posado, Marco Di Bello (všetci Taliansko).
Prenos
Slovenskí futbalisti do 21 rokov si na svoje konto pripisujú druhú kvalifikačnú prehru. Po nečakanej prehre s Islandom nestačili na silné Španielsko, ktoré ukázalo svoju kvalitu. Vicemajstri Európy štyrikrát prekonali Mareka Rodáka a udržujú si stopercentnú bilanciu v bojoch o ME 2019. Jediným úspešným strelcom na našej strane bol Denis Vavro, ktorý skóroval z priameho kopu. Slovensko bude mať šancu na odvetu už o mesiac, keď 14. novembra odohrá zápas práve na pôde Španielska. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
90+3
Koniec zápasu.
90+3
Španielsky brankár Unai Simón zahral nešťastne rukou mimo šestnástky, a tak sme mali výhodu priameho kopu. Ten zahrával Filip Lesniak, no jeho nevydarený center do šestnástky ukončuje dnešný zápas.
90+2
importantTakmer sa im to podarilo. Po centri z ľavej strany nastali v našej obrane poriadne zmätky, do obrovskej šance sa dostal madridský útočník Borja Mayoral, ale jeho zakončenie z tesnej blízkosti smerovalo vysoko nad bránu.
90+1
Španieli držia loptu na svojich kopačkách a zrejme budú chcieť dohrať zápas na útočnej polovice. Dúfajme, že sa im už piaty gól nepodarí pridať.
90
Záverečným minútam zápasu už chýba potrebné nasadenie a tempo. Slovensko dnes prehrá, no napriek tomu mu tlieska zaplnený štadión v Poprade. V zápase sa bude hrať ešte dve minúty.
89
changeMáme tu posledné striedanie dnešného zápasu. Odchádza hráč, ktorý to všetko odštartoval svojim presným zásahom. MIkel Merino putuje na lavičku náhradníkov a do hry nastupuje Fabián Ruiz Peña.
88
V samotnom závere sme sa dostali k ďalšiemu streleckému pokusu. Po priťuknutí Samuela Mráza zakončil svojou ľavačkou Dávid Hancko, ale trafil len priestor brány, v ktorom stál Unai Simón.
87
Zápas sa pomaličky dohráva. Aktivitou naďalej hýri v dobrej forme hrajúci Erik Jirka, no v osobnom súboji si s ním pri postrannej čiare poradil obranca madridského Realu – Jesús Vallejo.
86
Slovensko malo výhodu priameho kopu z pomerne veľkej diaľky. Miroslav Káčer ale svoj center príliš nezvládol. Poslal ho len na úroveň šestnástky, kde boli najmä hráči v bielych dresoch.
85
Rohový kop zahral z pravej strany Filip Lesniak. Jeho center vôbec nebol zlý, no Španieli loptu upratali do autu. Následne hodil loptu do šestnástky Erik Jirka, ale na ďalšie slovenské zakončenie si musíme počkať.
84
Erik Jirka teraz pekným kolmým pasom našiel Samuela Mráza. Ten sa dostal do súboja s dvojicou obrancov súpera. Napokon aj vystrelil, no po jeho zakončení bude nasledovať len slovenský rohový kop. Škoda, že nevolil skôr pas na spomínaného Jirku.
83
Miroslav Káčer teraz podporil slovenský útok. Z pravej strany poslal loptu do šestnástky súpera, ale Roland Černák sa do zakončenia nedostal. Loptu si tak poľahky berie do rúk brankár Unai Simón.
81
changePavel Hapal posiela na trávnik posledného striedajúceho hráča. Je ním spomínaný Roland Černák, ktorý nahradí Nikolasa Špaleka. Aj v jeho prípade sme už videli lepšie zápasy.
80
Španieli teraz okupovali naše pokutové územie. Napokon to zobral na seba Borja Mayoral, ale jeho zblokovaná strela nemohla prekvapiť slovenského brankára Mareka Rodáka.
79
Erik Jirka sa po svojom príchode na trávnik snaží niečo vymýšľať, no proti prevahe španielskych súperov sa nevie príliš presadiť. O malú chvíľu zasiahne do hry aj prešovský Roland Černák.
78
Aarón Caricol predvádza takisto veľmi dobrý výkon. V priebehu niekoľkých sekúnd sa dostal k ďalšiemu centru, no ten našiel len domáceho Filipa Lesniaka.
77
Krajný obranca Aarón Caricol sa presadil cez ľavú stranu. Prízemným pasom hľadal v šestnástke spoluhráčov, ale v pokutovom území Slovenska boli len hráči v modrých dresoch.
76
changeŠpanielsky tréner posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Je ním Pablo Fornals, ktorý vymení dnes veľmi dobre hrajúceho Mikela Oyarzabalu.
75
Autor druhého gólu zápasu Mikel Oyarzabal sa dostal do ďalšieho zakončenia. Jeho pokus spoza šestnástky ale smeroval len do stredu brány, a tak si s ním poradil náš gólman.
74
Carlos Soler dnes predvádza veľmi dobrý výkon. Aj teraz sa krásne dostal cez Dávida Hancka, no v ceste k bráne Mareka Rodáka ho dobrým obranným zákrokom zastavil Denis Vavro.
73
Španieli držia loptu vo svojej moci. Zverenci Pavla Hapala len behajú za loptou a je viac ako jasné, že si v priebehu piatich dní pripíšu na konto svoju druhú kvalifikačnú prehru.
72
Španieli si teraz nerozumeli v rozohrávke. Okamžite sa to snažil využiť jeden z našich stopérov, no jeho dlhý pas dopredu na Erika Jirku spacifikovali španielski obrancovia.
70
Dvadsať minút pred koncom zápasu je o víťazovi rozhodnuté. Slovensko sa síce dostalo späť do hry po góle Denisa Vavra, no pred pár sekundami inkasovalo z kopačky Daniho Ceballosa.
69
goalŠpanielsko dalo gól!
Spomínané druhé kvalifikačné víťazstvo Španielska sa ešte viac priblížilo. Hostia strieľajú svoj štvrtý gól v dnešnom dueli. Pred šestnástkou súpera si prebral loptu DANI CEBALLOS a krásnou strelou prekonal Mareka Rodáka.
68
Slovensko teraz veľmi zbytočne stratilo loptu, a tak sa musí len brániť. Španieli si zápas naďalej užívajú a smerujú za druhým víťazstvom v kvalifikačnej skupine.
67
importantŠpanieli sa dostali do rýchleho brejku. Mikel Merino posunul hru do pravej strany, odkiaľ centroval Pablo Maffeo. Svojim pasom našiel Mikela Oyarzabalu, no ten z tesnej blízkosti minul bránu slovenského tímu.
66
Španieli teraz kombinujú na polovici ihriska a snažia sa získať opätovnú prevahu v zápase. Slováci sa po strelenom góle trošku osmelili a rozhodne ešte dnešný duel nezabalili.
65
Striedajúci Erik Jirka sa dokázal presadiť po svojej pravej strane. Prízemným centrom hľadal v šestnástke svojich spoluhráčom, no jeho úmysel dobre prečítal Rodri Hernández.
64
Dominik Kružliak sa previnil nedovoleným zákrokom, a tak mali hostia výhodu priameho kopu. Ten ale zužitkovať nedokázali, pretože dobre loptu poslal mimo nebezpečného priestoru Denis Vavro.
62
changePavel Hapal zasahuje do dnešného zápasu druhým striedaním. Na ihrisko nastupuje trnavsky kanonier Erik Jirka, ktorý vymení dnes celkom aktívneho Lukáša Čmelíka.
61
Španielsko malo po rohových kopoch dve nádejné šance. Po tej druhej dokonca strelilo gól, no ten postranný rozhodca pre ofsajd Borju Mayorala neuznal. Stále tak prehrávame o dva góly.
60
Španielsko mohlo štvrtýkrát v zápase skórovať. Do zakončenia sa dostal výborne hrajúci Borja Moyaral, ale po dobrom zákroku Mareka Rodáka bude nasledovať len rohový kop z pravej strany.
59
goalSlovensko dalo gól!
Zverenci Pavla Hapala napokon neodídu gólovo naprázdno. Priamy kop zahral DENIS VAVRO a prudkou strelou k pravej žrdi prekonal Unaia Simóna. Obranca dánskej Kodane tak napodobňuje Juraja Kucku, ktorý pred troma rokmi po priamom kope prekonal Ikera Casillasa.
58
yellowCardSlovensko bude mať výhodu nádejného priameho kopu. Navyše, hlavný rozhodca vyťahuje žltú kartu, ktorú dostáva striedajúci muž Unai Núñez. Exekútorom priameho kopu bude zrejme Denis Vavro.
57
Španieli sú evidentne pri streleckej chuti. Do ďalšieho zakončenia spoza šestnástky sa dostal strelec prvého gólu Mikel Merino, no tentokrát jeho zakončenie mierilo nad bránu Mareka Rodáka.
56
goalŠpanielsko dalo gól!
Dnešný zápas sa pomaly mení na španielsku exhibíciu. Po rohovom kope Carlosa Solera zakončoval volejom Dani Ceballos, na jeho strieľanú prihrávku si nabehol RODRI HERNANDÉZ a pohotovým zakončením prekonal nášho brankára.
55
Španieli sa po rohovom kope nepresadili, no následne pohrozili. Mikel Merino si zasekol Dávida Hancka, centrom na zadnej žrdi našiel Borju Mayorala, no po jeho hlavičke bude nasledovať ďalší roh.
54
importantŠpanieli mali ďalšiu možnosť zvýšiť svoj náskok. Na peknú kolmú prihrávku si nabehol Mikel Oyarzabal, ale jeho zakončenie dokázal vytesniť na druhý rohový kop zápasu Marek Rodák.
52
Po predošlej akcii súpera sme sa dostali do útoku aj my. Lukáš Čmelík centroval z pravej strany, ale svojim pasom našiel na úrovni bieleho bodu len obrancu Jesúsa Valleja.
51
Španieli sa dostali do prečíslenia, ale Borja Mayoral celú akciu pokazil nepresnou prihrávkou do ľavej strany, kam si už nabiehal Dani Ceballos. Dobre akciu zastavil Dominik Kružliak.
50
Slovensko pokračuje v nevýraznom výkone, no veľa sa proti mimoriadne silnému súperovi urobiť nedá. Aj teraz prichádzame o loptu, pretože útočným faulom sa prezentoval Lukáš Čmelík.
49
goalŠpanielsko dalo gól!
Slovensko to bude mať vo zvyšnom priebehu zápasu veľmi náročné, pretože druhýkrát inkasuje. MIKEL OYARZABAL si krásne nabehol medzi slovenských stopérov na dlhý pas, pretlačil sa cez Michala Sipľaka a strelou k ľavej žrdi prekonal Mareka Rodáka.
48
Španieli opäť držia loptu na svojich kopačkách. Zatiaľ však kombinujú len v strede ihriska po tom, čo nespracoval loptu ideálne striedajúci útočník Samuel Mráz.
47
Španieli teraz mali možnosť zaútočiť po svojej pravej strane, ale Carlos Soler trošku zabrzdil útočnú akciu svojho tímu. O pár sekúnd sa dostal k centru, no ten zblokoval Dávid Hancko.
46
changeČeský tréner Pavel Hapal urobil cez polčas jednu zmenu. Na trávnik prichádza Samuel Mráz, ktorý v útočnej fáze vymení pomerne nevýrazného Tomáša Vestenického.
46
Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas zápasu máme za sebou. Bohužiaľ, musíme konštatovať jasnú hernú prevahu španielskeho tímu. Favorit zápasu zverencov Pavla Hapala takmer k ničomu nepustil. Za zmienku stojí spomenúť len nepresný pokus Denisa Vavra z úvodnej štvrťhodiny. Hostia vystrelil jedenásťkrát, z toho len raz na bránu, ale na priebežné vedenie im to stačí. Mikel Oyarzabal sa predviedol peknou individuálnou akciou, na ktorej konci bola presná strela Mikela Merina – 0:1. Druhý polčas sa začne v Poprade približne o 21:36 hod.
45+2
Prvý polčas sa skončil.
45+1
V závere prvého polčasu mali hostia ešte jednu šancu. Na hranici pokutového územia bol nestrážený, respektíve veľmi slabo bránený Mikel Merino, no jeho strela tentokrát mierila len nad bránu.
45
Španieli zahrali priamy kop veľmi šikovne a takmer prekvapili našich futbalistov. Na pridanie druhého gólu budú mať ešte dve minúty, ktoré nadstavil taliansky arbiter.
44
Španielsko teraz kombinovalo s loptou veľmi dlho. Slovensko pôsobilo trošku bezradne. Každopádne, v záverečných minútach úvodného dejstva budú mať hostia priamy kop, keďže fauloval Miroslav Káčer.
43
changePrvé striedanie Španielska je v týchto chvíľach realitou. Stopér Jorge Meré sa na ihrisko už nevráti a na jeho miesto prichádza Unai Núñez, ktorý pôsobí v službách Athleticu Bilbaa.
42
Španieli teraz na chvíľu hrali len s desiatimi hráčmi, čo sme sa snažili využiť. Naša aktivita sa ale končí len úvodným ofsajdom dnešného duelu. Na ľavej strane si nedal pozor na svoje postavenie Nikolas Špalek.
41
Na trávniku zostáva ležať Jorge Meré. Španielsky stopér bude musieť ísť mimo hracej plochy a vyzerá to tak, že tréner hostí bude musieť nútene striedať už v úvodnom dejstve.
40
Španieli sa dostali k ďalšiemu dobrému zakončeniu. Po peknej výmene lopty vystrelil spoza pokutového územia osamotený Carlos Soler, no našťastie pre nás mieril nad slovenskú svätyňu.
39
Z veľkej diaľky to teraz skúšal Borja Mayoral. Futbalista so skúsenosťami zo španielskej La Ligy ale brankára Mareka Rodáka neohrozil, keďže loptu nasmeroval len do Michala Sipľaka.
38
Po dlhšom čase sme sa dostali do zakončenia. Po spolupráci s Nikolasom Špalekom vystrelil krajný obranca Dávid Hancko, no jeho pokus ľavačkou smeroval nad bránu Unaia Simóna.
37
Michal Sipľak sa opäť ukázal v dobrom svetle. Krásnym prvým dotykom sa dostal cez Dávida Hancka útočník Carlos Soler, no v ceste za druhým gólom Španielska ho zastavil spomínaný líder našej obrany.
36
Dani Ceballos ukazuje svoju kvalitu. Aj teraz prešiel cez dvoch našich hráčov, no jeho strelecký pokus spoza pokutového územia stihol včas zblokovať stopér Michal Sipľak.
35
Zatiaľ zápas nie je atraktívny, najmä z pohľadu slovenských fanúšikov. Náš tím sa len sporadicky dostáva k lopte a ak sa k nej aj dostane, veľmi rýchlo o ňu prichádza. Španieli majú jasnú prevahu.
34
importantHostia mohli zvýšiť svoj náskok, no mali sme veľké šťastie. Dani Ceballos krásnou kolmicou poslal do šance Aaróna Caricola, ten ešte hľadal Borju Mayorala, no loptu pred ním odkopol do bezpečia Michal Sipľak.
33
Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Španielsko má naďalej územnú prevahu i keď teraz o loptu prichádza. Na hracej ploche ju po súboji s Dávidom Hanckom nezachytil Carlos Soler.
32
Marek Rodák nemal problém s centrom, ktorý zahral Dani Ceballos. Záložník madridského Realu hľadal svojich spoluhráčov na zadnej žrdi, ale našiel len pripraveného slovenského brankára.
31
Hostia budú mať výhodu priameho kopu z pravej strany. Michal Sipľak teraz išiel telom do súboja s Carlosom Solerom, no postranný rozhodca posúdil jeho zákrok za nedovolený.
29
Hostia sa teraz nasťahovali pred naše pokutové územie. Cez Dominika Kružliaka opäť odcentroval Mikel Oyarzabal, no tentokrát na zadnej žrdi našiel namiesto svojho spoluhráča len Dávida Hancka.
28
Španieli pokračujú vo svojej hre. Mikel Oyarzabal sa dostal k ďalšiemu centru z ľavej strany, no loptu dokázal zastaviť Michal Sipľak. Následne ju ale stratil ružomberský obranca Dominik Kružliak.
27
Po strelenom španielskom góle sa možno minútu nehralo. Každopádne, zverenci Pavla Hapala budú musieť doháňať jednogólové manko, podobne ako v piatkovom zápase s Islandom.
26
26
goalŠpanielsko dalo gól!
Favorit zápasu sa dostáva do tesného vedenia. Mikel Oyarzabal sa presadil cez Dominika Kružliaka na ľavej strane, prihrávkou pod seba našiel osamoteného MIKELA MERINA, no a ten strelou pod brvno prekonal Mareka Rodáka.
25
Snáď prvýkrát sme pri lopte videli aj Tomáša Vestenického. Ten sa presadil v osobnom súboji na pravej strane, no jeho následný center na Nikolasa Špaleka nebol presný.
24
Ani tento španielsky útok nepredstavoval pre slovenský tím vážnejšiu hrozbu. Carlos Soler s veľkými problémami zachytil loptu na pravej strane, no tá po jeho následnom centri opustila hraciu plochu.
23
Dávid Hancko pokračoval vo svojej útočnej aktivite. Jeho center z ľavej strany ale nebol presný, a tak bude nasledovať len odkop od brány španielskeho gólmana Unaia Simóna.
22
Krajný obranca Dávid Hancko teraz dobre zapracoval na svojej ľavej strane. Futbalista majstrovskej Žiliny bol však tvrdým spôsobom odstavený, keď ho poslal k zemi Jorge Meré.
21
Dani Ceballos teraz ukázal svoje futbalové kvality. S loptou sa predral až do pokutového územia, no tam našťastie dobre zblokovali jeho strelecký pokus naši futbalisti. Stále tak pokračujeme za bezgólového stavu.
20
yellowCardSlovenskí futbalisti si v prvom polčase komplikujú situáciu. Po ďalšom faule v strede ihriska dostáva žltú kartu Denis Vavro, a tak si bude musieť dávať veľký pozor v ďalšom priebehu stretnutia.
19
Aj teraz dobre zapracovali slovenskí obrancovia a loptu má pod kontrolou brankár Marek Rodák. Zaujímavosťou je, že Španieli držia loptu na kopačkách viac než 80% hracieho času.
18
Španieli to teraz skúsili cez svoju pravú stranu, keď dobre preniesol hru Rodri Hernández. S nepríjemným centrom si ale poradil Dominik Kružliak a následne loptu upratal do bezpečia Lukáš Čmelík.
17
Zverenci Pavla Hapala hrajú v úvode zápasu skutočne veľmi tvrdo. Aj teraz sme videli nedovolený zákrok Jozefa Urblíka, ktorý si vyšliapol na Mikela Merina, ktorý je zatiaľ trošku neviditeľný.
16
yellowCardHlavný rozhodca z Talianska prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po ďalšom tvrdom zákroku na španielsku hviezdu Daniho Ceballosa dostáva kartové napomenutie Filip Lesniak.
15
Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu dnešného zápasu. Zatiaľ držíme s veľkým favoritom krok. Na ľavej strane nezachytil loptu Mikel Oyarzabal, a tak bude nasledovať len odkop od našej brány.
13
Španieli po druhýkrát v zápase pohrozili. Útočník madridského Realu Borja Mayoral si nabehol na pas z pravej strany, no z vnútra pokutového územia prestrelil slovenskú bránu.
12
Slovenskí futbalisti sa tešia veľmi dobrej diváckej podpore. Fanúšikovia v Poprade sa bavia a už v úvodnej štvrťhodine môžeme vidieť mexické vlny. Dúfajme, že dobrá nálada vydrží čo najdlhšie.
11
Na ihrisku sa už teraz takmer minútu nehrá, pretože musí byť ošetrovaný špilmacher Dani Ceballos. O nedovolený zákrok sa postaral záložník Jozef Urblík. Hosťujúci hráč ale bude v poriadku a naskočí späť do zápasu.
10
importantExekútorom priameho kopu bol Filip Lesniak. V pokutovom území sa cez stredného obrancu Jesúsa Calleja pretlačil náš kapitán Denis Vavro, no jeho zakončenie pravou nohou mierilo tesne vedľa brány Unaia Simóna.
9
Na druhej strane ihriska veľmi dobre zabojoval Lukáš Čmelík. Na úrovni bránkovej čiary získal loptu v súboji s Aarónom Caricolom a pre domáce farby vybojoval zaujímavú štandardnú situáciu.
8
Španieli v úvode zápasu ťahajú svoje akcie najmä cez ľavú stranu. Mikel Merino krásne posunul loptu na nabiehajúceho Aaróna Caricola, no ten našťastie z dobrej pozície ľavačkou prestrelil bránu Mareka Rodáka.
7
Slovenskí futbalisti to opäť skúšali priamočiaro. Denis Vavro adresoval kolmý pas na aktívneho Lukáša Čmelíka, no lopta opäť skončila len v moci španielskeho brankára Unaia Simóna.
6
Slovenskí sokolíci mali takisto výhodu priameho kopu, keďže bol faulovaný Lukáš Čmelík. Center si zobral na starosť Miroslav Káčer, no od tohto hráča sme rozhodne videli už aj lepšie centre.
5
Španieli sa teraz dostali do nášho pokutového územia. Carlos Soler mohol strieľať, ale na ľavej strane ešte hľadal Aaróna Caricola. Pas bol však nepresný, a tak bude nasledovať len odkop od našej brány.
4
Po faule Jozefa Urblíka mali hostia výhodu priameho kopu. K odrazenej lopte sa dostal Carlos Soler, no jeho strela spoza šestnástky neprešla až k nášmu brankárovi Marekovi Rodákovi.
3
Aarón Caricol sa dostal k centru z ľavej strany. Jeho center podvihol Denis Vavro a následne upratal loptu do bezpečia krajný obranca Dávid Hancko. Každopádne, hostia pokračujú v úvodnej aktivite.
2
Aarón Caricol sa snažil podporiť ofenzívu svojho mužstva, no loptu nezachytil na hracej ploche. O niekoľko sekúnd neskôr jeden z našich hráčov vystrelil od polovice ihriska, ale brankár Unai Simón bol pozorný.
1
Úvodný výkop dnešného zápasu mali Španieli, hrajúci v bielych dresoch. Po strate lopty kapitána Daniho Ceballosa sme išli do brejku, no kolmý pas na Lukáša Čmelíka nebol presný.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Slovensko: Rodák – Kružliak, Vavro (C), Sipľak, Hancko – Urblík, Lesniak, Káčer – Čmelík, Vestenický, Špalek
Náhradníci: Jakubech – Chvátal, Grič, Černák, Jirka, Mráz, Balaj.

Španielsko: Simón – Maffeo, Vallejo, Meré, Caricol – Ceballos, Hernandéz, Merino – Soler, Mayoral, Oyarzabal
Náhradníci: Sivera – Córdoba, Fornals, Gual, Latorre, Núñez, Ruiz.

Rozhodcovia: Massimiliano Irrati – Matteo Passeri, Fabrizio Posado, Marco Di Bello (všetci Taliansko).
Vážení športoví priatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy hráčov do 21 rokov. Slovenskí mladíci majú pred sebou štvrtý zápas, v ktorom na domácej pôde privítajú silné Španielsko.

SLOVENSKO U21

Slovenskí futbalisti do 21 rokov vstúpili do kvalifikácie dvoma víťazstvami. Najskôr v záverečných minútach rozhodli zápas v Estónsku a následne po góle Lászla Bénesa zdolali pred vlastnými fanúšikmi aj rovesníkov zo Severného Írska. Reprezentačný tím sa po vydarených výkonoch z poľského Eura zviezol na víťaznej vlne, no tá sa nečakane skončila pred piatimi dňami. Zverenci Pavla Hapala v Poprade nečakane zakopli, keď prehrali s Islandom 0:2. V zápase síce mali územnú i streleckú prevahu, ale na svoje konto si pripísali prvú kvalifikačnú prehru od septembra 2015. Navyše, v závere stretnutia bol po druhej žltej karte vylúčený kapitán Jakub Hromada, a tak v dnešnom dueli proti Španielsku bude absentovať.

ŠPANIELSKO U21

Futbalisti Španielska majú za sebou vydarený šampionát do 21 rokov, hoci mal trpký koniec. Zverenci Alberta Celadesa predvádzali výbornú hru, cestou do finále nastrieľali tucet gólov, no v rozhodujúcom zápase podľahli Nemecku 0:1. V prebiehajúcej kvalifikácii odohrali iba jedno stretnutie. V Estónsku sa im dlho nedarilo dobyť domáce hradby, no po hodine hry rozhodol o najtesnejšej výhre favorita Carlos Soler. V nominácii na dnešný duel v Poprade figuruje aj trojica hráčov Realu Madrid. V dobrom svetle sa uviedol Dani Ceballos a na hrote útoku pri neúčasti Karima Benzemu dostal príležitosť aj 20-ročný Borja Mayoral. Naposledy si Španieli zmerali sily so Slovenskom v tejto vekovej kategórii pred jedenástimi rokmi, keď v domácom prostredí vyhrali 4:2.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nemali šancu. Mladí Slováci hladko podľahli Španielom