Kulturista Križánek v Prahe nezaváhal, po výhre mieri na Mr. Olympia

Michal Križánek a jeho finálové vystúpenie
Michal Križánek a jeho finálové vystúpenie (Zdroj: EVLS)

Všetci rozhodcovia mali vo výsledkoch jasno.

PRAHA. Výborné správy pre slovenskú kulturistiku prišli cez víkend z Prahy, kde sa konalo podujatie EVLS Prague Pro, ktoré patrí do portfólia najväčšej organizácie kulturistiky a fitnes IFBB Pro League.

Na programe bolo viacero disciplín, ale jednoznačne najsledovanejšou bola kategória Open mužov, teda kulturistika bez váhového obmedzenia.

Najvýraznejšou postavou celého podujatia bol už po vyhlásení účastníkov slovenský obor Michal Križánek, ktorý je momentálne najlepším slovenským kulturistom a vo všeobecnosti je považovaný za jeden z najväčších svetových talentov.

Križánek pred časom urobil prvý krok smerom ku najprestížnejšiemu podujatiu Mr. Olympia, keď prestúpil z federácie IFBB Elite Pro, ktorá združuje prevažne európskych kulturistov do IFBB Pro League, najväčšej svetovej organizácie.

Paradoxne, Križánek, ktorý mimosúťažne váži okolo 135 kilogramov musel v novej lige najskôr získať profesionálnu kartu, aby sa mohol rovnať s tými najlepšími.

Tú získal na podujatí v Taliansku, kde bol od ďalších amatérskych kulturistov ťažší o niekoľko desiatok kiligramov a po jasnej výhre ho od Mr. Olympia delil jediný turnaj.

Tým bol EVLS Pro v Prahe, kde Križánek nastúpil ako favorit, aj keď sa výrazne hovorilo o Enrico Hoffmanovi, ktorý v minulosti dokázal 'Križa' poraziť a rešpekt vzbudzovala aj početná česká enkláva.

Už semifinále ukázalo, že aj keď nebol Križánek v životnej forme, jeho proporcie boli proste nedostižné a rozhodcovia ho jednohlasne posunuli na prvé miesto.

V prestávke Križánek dokázal formu ešte vylepšiť a na pódiu bol zaslúžene stále v prvom vyvolávaní medzi najlepšími bodybuildermi.

Nakoniec z toho bola iba mierna dráma, keď Hoffman skončil až na 6. mieste a trocha prekvapujúco sa vo finále s Križánkom ocitol Ján Turek, ktorý mal naozaj výbornú formu.

Križánek ale dokázal jednoznačne bodovať aj vo finále, keď ani tu nestratil u rozhodcov body a zaslúžene získal miestenku na vrchol roka, podujatie Mr. Olympia.

To sa koná v dňoch 15. – 18. decembra pričom kategória Men's Open, kde uvidíme aj Križánka, bude zlatým klincom celého galavečera.

Michal sa na pódiu stretne s takými esami ako Mamdouh Elssbiay alias Big Ramy, Brandon Curry, Hadi Choopan, Nick Walker a ďalšími hviezdami.

Vo všeobecnosti sa nadchádzajúce podujatia Mr. Olympia považuje za jedno z najlepśie obsadených za posledné desaťročie a Michal Križánek bude nepochybne čiernym koňom súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kulturista Križánek v Prahe nezaváhal, po výhre mieri na Mr. Olympia