Kučová má šancu na olympiádu, čaká v Montreale

Kristína Kučová.
Kristína Kučová. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. aug 2016 o 12:09

Do 24 hodín by sme mohli mať odpoveď od ITF, uviedol generálny sekretár STZ Igor Moška.

BRATISLAVA. Slovenská hrdinka predchádzajúceho tenisového týždňa Kristína Kučová čaká v Kanade na verdikt v súvislosti s olympijskými hrami v brazílskom Riu de Janeiro (5. - 21. augusta).

"Keď vyvstalo, že Dominika Cibulková zo zdravotných dôvodov pravdepodobne nebude môcť štartovať na OH, spojil som sa s Kristínou. Informovala ma, že pre únavu odriekla tohtotýždňový brazílsky Florianópolis. Dohodli sme sa, že preventívne zostane 2-3 dni v Montreale namiesto cesty domov. Skonštatovala, že reprezentovať Slovensko na olympijských hrách by pre ňu bola veľká česť," povedal pre agentúru SITA generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška.

Keď sa Cibulkovej absencia stala definitívnou, STZ začal konať.

"Okamžite sme kontaktovali Medzinárodnú tenisovú federáciu ITF, konzultačne sme ju upozornili na takúto možnosť už predtým. Požiadali sme o schválenie náhradného páru vo štvorhre Kristína Kučová - Karolína Schmiedlová. Do 24 hodín by sme mohli mať odpoveď, lebo čas sa kráti. Šancu vidím ako pomerne vysokú a v nadväznosti na to by Kristína mohla dostať aj miestenku od ITF na dvojhru, keďže v singli Slovensku ubudla jedna štartujúca a pri schválení tej štvorhry by sa nezvýšil počet účastníkov. Je to podobný scenár ako pri Andrejovi Martinovi," vysvetlil Moška.

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka "Kika" Kučová sa minulý týždeň v spomenutom Montreale ako kvalifikantka senzačne prebojovala až do semifinále hlavnej singlovej súťaže, čo ju v rebríčku katapultovalo zo 121. na 77. priečku.

Sedem rokov starý osobný rekord v podobe 103. pozície si zlepšila o 26 miest.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kučová má šancu na olympiádu, čaká v Montreale