Kučová do Ria nepôjde, nebude hrať v dvojhre ani štvorhre

Kristína Kučová zažíva životnú sezónu. Formu by mohla zúročiť aj na záverečnom grandslame sezóny.
Kristína Kučová zažíva životnú sezónu. Formu by mohla zúročiť aj na záverečnom grandslame sezóny. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|3. aug 2016 o 13:33

Slovenský tenisový zväz dostal v stredu zamietavé stanovisko od Medzinárodnej tenisovej federácie.

RIO DE JANEIRO. Slovenská tenistka Kristína Kučová napokon nebude štartovať vo dvojhre ani štvorhre na olympijských hrách 2016 v brazílskom Riu de Janeiro.

Slovenský tenisový zväz (STZ) o to požiadal Medzinárodnú tenisovú federáciu (ITF) po storne účasti Dominiky Cibulkovej pre zápal ľavej nohy v oblasti päty.

V stredu dostal zamietavé stanovisko.

Kompletné menoslovy aktérov sú v olympijskej sekcii webu ITF. Potvrdzujú, že zo SR sa v Južnej Amerike predstavia Andrej Martin v singli a zároveň v debli so špecialistom Igorom Zelenayom a Karolína Schmiedlová vo dvojhre.

Kristína Kučová sa minulý týždeň ako kvalifikantka senzačne prebojovala až do semifinále prestížneho podujatia WTA Premier 5 Rogers Cup na tvrdom povrchu v Montreale a vo svetovom rebríčku WTA sa katapultovala za 121. na 77. miesto. O dvadsaťšesť priečok si zlepšila sedem rokov starý osobný rekord.

Na verdikt čakala v Kanade.

V Montreale sa dostala Kučová až do semifinále.

"Je to veľká škoda, že Kristína Kučová nebude môcť štartovať v Riu. S Kajou boli v debli druhé pod čiarou, ušlo im to veľmi tesne," povedal pre TASR generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

"Kika sa veľmi tešila, že bude môcť reprezentovať Slovensko na olympiáde, bola entuziastická. Hovorila, že by to bola pre ňu veľká česť. Jej želanie sa, žiaľ, nenaplnilo, no ak bude pokračovať v podobných výkonoch ako na turnaji v Montreale, má šancu kvalifikovať sa na OH 2020 v Tokiu," dodal.

"Andrej Martin s Igorom Zelenayom sa v uplynulom období ukazovali v dobrej forme a mohli by dosiahnuť nejaký pekný výsledok," pokračoval Moška.

"Veľmi by som si želal, aby sa v Riu chytila Kaja Schmiedlová. Olympijský turnaj by mohol byť pre ňu zlomovým momentom v tejto sezóne, ktorá jej zatiaľ nevychádza podľa predstáv. Verím, že všetci traja prekvapia fanúšikov i tenisovú verejnosť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kučová do Ria nepôjde, nebude hrať v dvojhre ani štvorhre