Kucku teší dôvera, o nominácii sa dozvedel z internetu

SITA|11. nov 2008 o 14:28

Jediným úplným nováčikom v 18-člennej nominácii Slovenska Kucka.

RUŽOMBEROK. Jediným úplným nováčikom v 18-člennej nominácii hlavného trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimíra Weissa na budúcotýždňový prípravný duel proti Lichtenštajnsku je Juraj Kucka z MFK Ružomberok. Dvadsaťjedenročný univerzál (nar. 26. februára 1987) upútal 44-ročného lodivoda A-tímu SR predovšetkým svojím moderným herným prejavom a univerzálnosťou. "Myslím si, že má perspektívu a potenciálne môže vyriešiť post defenzívneho záložníka, kde nás tlačí topánka. Je silný, dostatočne rýchly, dobre ovláda loptu, dokáže ísť do koncovky, a preto je v nominácii," vysvetlil Vladimír Weiss.

Juraj Kucka sa o svojom zaradení do kádra národného tímu na zápas s jedným z európskych futbalových trpaslíkov (hrá sa v stredu 19. novembra o 17.30 h v Žiline) dozvedel v pondelok z internetu. "Hneď vzápätí mi telefonoval aj môj otec, ktorý bol z toho celého veľmi šťastný. Samozrejme, blahoželali mi aj všetci známi, priatelia a príbuzní," povedal v rozhovore pre agentúru SITA rodák z Bojníc a ďalej pokračoval: "Nominácia ma pochopiteľne veľmi potešila, som nesmierne šťastný. Ak dostanem šancu nastúpiť, budem sa snažiť, aby som dôveru trénera nesklamal."

Odchovanec prievidzskej futbalovej školy nastupuje v tejto sezóne na rôznych postoch, od defenzívnej formácie až po útok. Kouč slovenského národného výberu s ním podľa vlastných slov ráta na pozíciu štítového záložníka. "Na tomto poste som dlho hrával v Podbrezovej a aj po mojom príchode do Ružomberka. Momentálne síce nastupujem na ofenzívnejšej pozícii, čo mi aj trochu viac vyhovuje, no nemalo by byť pre mňa problémom preorientovať sa na defenzívnu činnosť," uviedol Juraj Kucka, ktorý prestúpil na Liptov v zime 2006 a s "Ružou" má platný kontrakt do decembra 2010.

Stoosemdesiatšesť centimetrov vysoký futbalista príliš veľa hráčov z 18-členného aktuálneho kádra SR nepozná. "V reprezentácii do 21 rokov som hrával s Petrom Pekaríkom, v domácej lige som sa už stretol s Doležajom, Obžerom či Kozákom, no osobne ich nepoznám a rovnako ani ďalších hráčov. V súvislosti s mojím premiérovým zrazom seniorského tímu sa teším predovšetkým na atmosféru, ale samozrejme aj na samotný zápas," skonštatoval Juraj Kucka, ktorého ešte pred reprezentačnými povinnosťami čaká duel s Ružomberkom v Dunajskej Strede: "Určite budem hrať naplno a nebudem ešte myslieť na pondelňajší zraz. Ak by som do toho nešiel na sto percent, nemalo by to žiadny

Nachádzate sa tu:
Domov