Kucka skóroval v prvom zápase za Spartu

SITA|21. jan 2009 o 09:22

Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka odohral po prestupe z Ružomberka do Sparty Praha svoje prvé stretnutie v "rudom" drese.

PRAHA. Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka odohral po prestupe z Ružomberka do Sparty Praha svoje prvé stretnutie v "rudom" drese a už v 5. min utorkového prípravného duelu vsietil úvodný gól svojho mužstva do siete Jihlavy. Favorit napokon vyhral 3:0, keď sa strelecky presadil aj Marián Had. V zostave nechýbali taktiež Slováci Matúš Kozáčik a Tomáš Kóňa. V prvom vzájomnom meraní síl Sparta v zostave len s Igorom Žofčákom vyhrala nad tým istým súperom 2:0. Odchovanec Prievidze Juraj Kucka odohral dobrý zápas a aj on sám bol so svojím premiérovým výkonom spokojný. "Super, že to takto vyšlo," povedal pre iDnes.cz hráč, ktorý sa pred stretnutím pozdravil so svojím bývalým spoluhráčom spod Čebraťa Jiřím Novotným. Niekdajší vynikajúci obranca v súčasnosti 4. tímu tabuľky Gambrinus ligy v čase pravidelného účinkovania v Lige majstrov bol totiž v hľadisku prítomný ako divák. Fakt, že presadiť sa v zostave Sparty býva pre mnohých talentovaných mladíkov ťažké, hodil 22-ročný stredopoliar rýchlo za hlavu. "Nad tým vôbec nepremýšľam. Som rád, že som v Sparte, tu sa chcem presadiť," dodal Juraj Kucka.

Utorkové prípravné stretnutia Sparty Praha:

Sparta Praha - Jihlava 2:0 (1:0)

Góly: 19. Holenda, 67. Kušnír

Zostava Sparty: Blažek (61. Švenger) - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Kulič, Pečnik, Kladrubský, ŽOFČÁK, Matušovič - Holenda.

Sparta Praha - Jihlava 3:0 (1:0)

Góly: 5. KUCKA, 55. Kadlec, 90. HAD

Zostava Sparty: KOZÁČIK (61. Švenger) - Valíček, Hušek, HAD, Krob - Jeslínek, KÓŇA, KUCKA, Zeman - Wilfried, Kadlec.


qp;kj;mj

Nachádzate sa tu:
Domov