Kucka mieri do základnej zostavy Sparty Praha

SITA|15. feb 2009 o 10:00

Slovenský futbalový stredopoliar Juraj Kucka predvádza po prestupe z Ružomberka v drese Sparty Praha najlepší futbal zo všetkých zimných posíl "rudých".

PRAHA. Slovenský futbalový stredopoliar Juraj Kucka predvádza po prestupe z Ružomberka v drese Sparty Praha najlepší futbal zo všetkých zimných posíl "rudých" a podľa redakcie idnes.cz mieri do základnej zostavy svojho nového klubu.

Potvrdil to aj v poslednom prípravnom zápase, keď štvrtý tím Gambrinus ligy zdolal rakúsky Linz 3:0. Rodák z Bojníc sa opäť prezentoval výborným výkonom, ktorý podčiarkol tretím gólom do súperovej siete.

"Kiežby som aj o týždeň nastúpil v základnej zostave," povedal pre idnes.cz čoskoro 22-ročný futbalista mysliac už na prvé jarné kolo na ihrisku Sigmy Olomouc. Ako Juraj Kucka priznal, nepriamo pri presadení sa mu pomohol aj jeho kouč z Ružomberka Michal Bílek. Český kormidelník totiž kedysi viedol Spartu Praha, a tak pomery na Letnej veľmi dobre pozná. "Dostal som pár rád do života," vysvetlil odchovanec Prievidze a následne dodal: "Najväčší rozdiel medzi Spartou a Ružomberkom je v konkurencii. Verím, že by som sa mohol presadiť. Vedel som, že šancu dostanem a potom to už bude iba na mne."

Nachádzate sa tu:
Domov