Kubík dal v Eredivisie svoj siedmy gól

František Kubík
František Kubík (Autor: adodenhaag.nl)
SITA|30. jan 2011 o 14:59

Slovenský útočník prispel k vysokej výhre svojho tímu víťazným gólom.

AMSTERDAM. František Kubík prispel v úvodnom nedeľňajšom stretnutí 21. kola najvyššej holandskej futbalovej súťaže jedným gólom k víťazstvu ADO Den Haag na ihrisku Excelsior Rotterdam (5:1).

Dvadsaťjedenročný hráč, ktorý nastúpil v základnej zostave a na trávniku pobudol do 62. min, skóroval v 29. min duelu, pričom jeho zásah mal v konečnom účtovaní prívlastok víťazný.

Skvelou prihrávkou z pravej strany ho v pokutovom území našiel spoluhráč Lex Immers. Pre člena širšieho kádra slovenskej reprezentácie, ktorý je v tíme účastníka Eredivisie na hosťovaní z AS Trenčín, to bol siedmy gól v 19. zápase v aktuálnej ligovej sezóne 2010/2011. Excelsior hral od 24. min bez vylúčeného Bovenberga.

"Bola to akcia po pravej strane ihriska, dostal som ideálnu prihrávku lobom do šestnástky. Uvažoval som, že sa pokúsim vystreliť z prvej, ale napokon som si nechal loptu spadnúť a až potom som sa pokúsil prekonať brankára. Som veľmi rád, že som skóroval a že môj zásah bol napokon víťazný," povedal 21-ročný rodák z Prievidze pre agentúru SITA.

V súvislosti s budúcnosťou Františka Kubíka sa nedávno v holandských médiách objavili informácie o záujme zvučný mien Eredivisie - AZ Alkmaar a Feyenoordu Rotterdam. Samotný futbalista by však z Den Haagu nateraz nerád odchádzal:

"Samozrejme, o záujme viacerých klubov som počul aj ja, tieto záležitosti som však zveril môjmu agentovi. Som v Haagu šťastný a minimálne aktuálnu sezónu by som chcel dohrať v drese môjho súčasného tímu. Darí sa klubu i mne osobne, nemám dôvod kamkoľvek odchádzať.

Súhrn výsledkov nedeľňajších stretnutí 21. kola najvyššej holandskej súťaže Eredivisie:

Excelsior Rotterdam - ADO Den Haag 1:5 (1:3) - František Kubík (Den Haag) hral do 62. min a v 29. min strelil víťazný gól

FC Twente Enschede - Feyenoord Rotterdam 2:1

NAC Breda - Ajax Amsterdam 0:3

SC Heerenveen - FC Groningen 1:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kubík dal v Eredivisie svoj siedmy gól