Putin ju skryl vo Švajčiarsku. Kto je údajná milenka ruského prezidenta?

Je veľa indícií, že prvou dámou Ruska je Alina Kabajevová.  S Vladimirom Putinom má údajne štyri deti.
Je veľa indícií, že prvou dámou Ruska je Alina Kabajevová. S Vladimirom Putinom má údajne štyri deti. (Autor: REUTERS)
Miloslav Šebela|25. mar 2022 o 13:22

Alina Kabajevová má údajne s ruským prezidentom štyri deti.

BRATISLAVA. „Keď vystupovala, bolo to akoby sa vznášala. Ako vtáci, ktorí lietajú vysoko. Priam sa zdá, že to musí byť nebezpečné. Lenže pre ňu to nebolo nič,“ hovorí trénerka Irina Vinerová-Usmanovová.

Alina Kabajevová patrí medzi jej najslávnejšie zverenkyne. Bola svetovou hviezdou modernej gymnastiky. Vyhrala všetky trofeje. Spolu má viac ako 40 zlatých medailí. Majsterkou sveta bola deväťkrát. Olympijské zlato však získala len raz.

Hovorilo sa o nej, že je najohybnejšia žena v Rusku. Po závratnej športovej kariére sa dala na politiku, a potom sa postupne z verejného života vytratila.

Diva gymnastiky podľa všetkého učarovala aj ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Dnes Kabajevovú ľudia prirovnávajú k Eve Braunovej, milenke Adolfa Hitlera a žiadajú v petícii jej vyhostenie zo Švajčiarska, kde sa má zdržiavať aj so štyrmi deťmi, ktoré má mať s Putinom. Žiadajú, aby sa vrátila ku svojmu vodcovi.

Kto je vlastne nepriznaná prvá dáma Ruska?

Volali ju televízor na nôžkach

Irina Vinerová bola najväčšou trénerskou kapacitou v Rusku v modernej gymnastike. Keď prvý raz pred ňu predstúpila 10-ročná Kabajevová, trochu ju to vyviedlo z miery.

„Čakala som malé dievčatko, lenže priviedli už celkom veľkú slečnu. Navyše nemala takú hmotnosť, ako by mala mať,“ spomínala Vinerová v dokumente o Kabajevovej.

Keď jej mladá slečna predviedla krátku zostavu, Vinerová pochopila, že má pred sebou talent. Kabajevová mala dve kľúčové vlastnosti pre úspech v modernej gymnastike – bola ohybná a mrštná.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Putin ju skryl vo Švajčiarsku. Kto je údajná milenka ruského prezidenta?