Na turnaji pôvodne nemala hrať. Kučová dosiahla prvú výhru tohtoročného US Open

Kristína Kučová.
Kristína Kučová. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. aug 2021 o 18:38 (aktualizované 30. aug 2021 o 21:59)

Vyzve bývalú svetovú jednotku.

US Open 2021

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Kristína Kučová (SR) - Ann Liová (USA) 7:5, 6:1

NEW YORK. Slovenská tenistka Kristína Kučová sa prvýkrát v kariére prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V úvodnom kole v pozícii "lucky loserky" vyradila domácu Američanku Ann Liovú 7:5, 6:1.

Jej ďalšou súperkou bude bývalá svetová jednotka Rumunka Simona Halepová.

Kučovej vyšiel úvod stretnutia s Liovou, 67. hráčkou sveta a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 3:1. Američanka však otočila na 5:3 a v desiatom geme mala pri podaní Kučovej setbal.

Slovenka vyrovnala na 5:5, následne získala aj ďalšie dva gemy a prvý set sa stal napokon jej korisťou. V druhom dejstve už Kučová na dvorci dominovala. Liovej odskočila na 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca.

"Myslím si, že o celom zápase s Liovou rozhodol prvý set. Keď som za stavu 4:5 odvrátila súperkin setbal, už som sa na kurte cítila lepšie a viac-menej som dominovala. Som neskutočne šťastná, o to viac, že som dostala druhú šancu a využila som ju.

US Open je moja srdcovka, v roku 2007 som v New Yorku vyhrala dvojhru junioriek. Halepová je určite moja najobľúbenejšia tenistka. Budem bojovať o každú loptičku," uviedla pre TASR mladšia zo sestier Kučových.

(Autor: SofaScore)

Ide o druhú účasť Slovenky v hlavnej súťaži newyorského grandslamu. Pri premiére v hlavnej súťaži v New Yorku v roku 2016 stroskotala hneď na úvodnej prekážke.

Zároveň je to jej prvá účasť v hlavnej súťaži niektorého z najprestížnejších turnajov od Roland Garros 2019. Celkovo vyrovnala svoj najlepší grandslamový výsledok v kariére.

US Open bolo jediným zo štvorice veľkých turnajov, kde Slovenka nikdy neprešla prvým kolom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na turnaji pôvodne nemala hrať. Kučová dosiahla prvú výhru tohtoročného US Open