Po krátkom programe bola štvrtá a mala obavy. Japonka skompletizovala zlatý hetrik

Kaori Sakamotová
Kaori Sakamotová (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)
TASR|23. mar 2024 o 07:34

Sedemnásťročná slovenská reprezentantka Vanesa Šelmeková do voľných jázd nepostúpila.

MS v krasokorčuľovaní 2024

Voľné jazdy žien:

1.

Kaori Sakamotová

Japonsko

222,96 b

2.

Isabeau Levitová

USA

212,16

3.

Kim Chae-won

Kórejská. rep

203,59

MONTREAL. Japonská krasokorčuliarka Kaori Sakamotová sa stala tretíkrát v rade majsterkou sveta.

Na MS v krasokorčuľovaní v Montreale zvíťazila so ziskom 222,96 bodu pred Američankou Isabeau Levitovou (212,16), tretia skončila Kórejčanka Kim Chae-won (203,59).

Líderka po krátkom programe Belgičanka Loena Hendrickxová zostala bez cenného kovu, skončila za stupňami na štvrtom mieste.

Dvadsaťtriročná Sakamotová sa stala prvou ženou po vyše 50 rokoch, ktorá vyhrala súťaž sólistiek trikrát za sebou. Predtým sa tento kúsok podaril Peggy Flemmingovej z USA (1966-1968).

Rodáčka z mesta Kobe pritom figurovala po krátkom programe až na štvrtom mieste, pôsobivou voľnou jazdou s bravúrne zvládnutými náročnými skokmi sa však posunula v konečnom hodnotení o tri miesta nahor.

"Po krátkom programe som bola štvrtá a mala som obavy, či sa mi podarí obhájiť titul. Nebola som v jednoduchej pozícii, ale mala som správne nastavenú hlavu a to bolo najdôležitejšie," citovala AFP Sakamotovú. Levitová si udržala druhé miesto po krátkom programe, bronzová pozícia pripadla Kórejčanke Kim, ktorá na ňu poskočila zo šiestej priečky.

Sedemnásťročná slovenská reprezentantka Vanesa Šelmeková nepostúpila do voľných jázd. Od rozhodcov dostala známku 48,94 bodu za svoje vystúpenie v krátkom programe a obsadila 30. miesto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Po krátkom programe bola štvrtá a mala obavy. Japonka skompletizovala zlatý hetrik