Myslela si, že nemá právo byť tehotná. Olympijská víťazka hovorí o ťažkých chvíľach

Tanečný pár Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron.
Tanečný pár Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron. (Autor: Reuters)
SITA|14. sep 2022 o 18:10

Gabriella Papadakisová priznala, že podstúpila interrupciu,

BRATISLAVA. Hviezdny francúzsky pár v tancoch na ľade Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron vynechal minuloročné majstrovstvá sveta vo švédskom Štokholme údajne pre potrat partnerky.

Informoval o tom web lostsports.com s odvolaním sa na film Le Couple de Feu (v preklade Ohnivý pár, pozn.).

V uvedenom filme o športovej kariére tejto dvojice Papadakisová prezradila, že sama seba obviňovala, keď sa dozvedela o svojom tehotenstve. "Vravela som si, že som športovkyňa a nemám právo byť tehotná," poznamenala.

S odstupom času si však myslí, že tento jej pohľad na záležitosť bol smiešny. "Trvalo mi asi dva týždne, kým som sa s tým priznala Guillaumovi a trénerom," priznala 27-ročná olympionička.

"Vraveli mi, aby som sa vyrovnala so svojimi problémami. Keď to už bolo zlé a ja som vynechala tréning, dali mi nejaký čas na vyriešenie mojich problémov.

Hovorili, že keď chcem získať olympijské zlato, aby som sa dala dokopy, inak bude koniec. Nebolo to myslené zle, ale také niečo človeka pritlačí k múru. Vtedy som sa rozhodla 'uzdraviť'," povedala Papadakisová v snímke.

Pod pojmom uzdravenie zjavne myslela potrat, ktorý podstúpila presne počas MS 2021. "Iba niekto, kto si tým prešiel, dokáže pochopiť, čo som prežívala," pokračovala športovkyňa a uviedla, že až po potrate o ňom dala vedieť športovému partnerovi.

"S trénermi ma prišli pozrieť a všetko sa zdalo byť v poriadku, no dohodli sme sa, že o tom nebudeme hovoriť. A to bolo niečo ako odcudzenie medzi nami," vyznala sa.

Francúzski tanečníci na ľade vynechali celú sezónu 2020/2021. V čínskom Pekingu vo februári 2022 získali vytúžené olympijské zlato, predtým mali spod piatich kruhov striebro z kórejského Pjongčangu.

V marci 2022 tiež získali zlato na domácich MS v Montpellieri, bol to už ich piaty titul svetových šampiónov. Papadakisová s Cizeronom sú držiteľmi svetových maxím v celkovom bodovom zisku (229,82) aj v rytmickom (92,73) a voľnom tanci (137,09), také hodnotenie dosiahli na spomenutých MS 2022.

Uvedené duo sa rozhodlo vynechať ročník 2022/2023 a nie je isté, či ešte bude pokračovať v kariére.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Myslela si, že nemá právo byť tehotná. Olympijská víťazka hovorí o ťažkých chvíľach