Krajiny z oblasti Ánd žiadajú o podporu Pelého

SITA|7. jún 2007 o 09:13

LA PAZ 7. júna (SITA, AP) - Juhoamerické krajiny z oblasti Ánd sa obrátia na futbalovú legendu Brazílčana Pelého so žiadosťou o podporu v ich úsilí zmeniť rozhodnutie Medzinárodnej futbalovej federácie ...

LA PAZ 7. júna (SITA, AP) - Juhoamerické krajiny z oblasti Ánd sa obrátia na futbalovú legendu Brazílčana Pelého so žiadosťou o podporu v ich úsilí zmeniť rozhodnutie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorá zakázala hrať medzištátne zápasy v nadmorskej výške nad 2500 metrov. "Som váš obdivovateľ a chcem vás požiadať, aby ste bránili svojich bratov," uviedol kontroverzný bolívijský prezident Evo Morales vo výzve adresovanej Pelému. Brazílska legenda však vyjadrila podporu rozhodnutiu FIFA poukazujúc na to, že on a aj jeho spoluhráči z reprezentácie mali vo vysokej nadmorskej výške obrovské problémy. Pelé vyjadril počudovanie nad tým, prečo FIFA k takémuto kroku nepristúpila už skôr.

Bolívia, Peru, Ekvádor a Kolumbia sa v stredu dohodli na spolupráci v snahe zmeniť verdikt o zákaze organizovania medzištátnych stretnutí v nadmorskej výške nad 2500 metrov a vydali deklaráciu, podľa ktorej FIFA porušuje suverenitu ich národov.


Nachádzate sa tu:
Domov