Kowalczyková si podala pseudoodborníkov

SITA|26. jan 2010 o 11:41

Momentálne najlepšej svetovej bežkyni na lyžiach Poľke Justyne Kowalczkovej došla trpezlivosť.

VARŠAVA. Dvojnásobnú majsterku sveta z minuloročného šampionátu v českom Liberci, víťazku Svetového pohára z predchádzajúcej sezóny a momentálne suverénnu líderku celkovej klasifikácie bojov o krištáľový glóbus rozčuľujú "odborné" články v tlači.

"Už mám dosť tých hlúpostí, ktoré som si v poslednom čase o sebe prečítala v tlači. Pseudoodborníci ma už pomaly vykoľajujú zo stavu pokoja a rovnováhy. Viem, že svojimi článkami vyvádzajú z miery aj mojich fanúšikov."

"Mám pocit, že v Poľsku sa v behu na lyžiach vyzná asi päť ľudí, naozaj mu však rozumie azda iba môj tréner Aleksander Wierietielny," cituje 27-ročnú skvelú bežkyňu poľský denník Przeglad Sportowy.

Asi poslednou kvapkou do pohára trpezlivosti Justyny Kowalczkovej boli články o tom, ako sa momentálne vyčerpáva na pretekoch Svetového pohára a na blížiacich sa zimných olympijských hrách vo Vancouveri jej budú chýbať sily. Od Nového roka mala skutočne mimoriadne náročný program.

Absolvovala seriál pretekov Tour de Ski, po šiestich dňoch už nastúpila na preteky SP v estónskom Otepää a počas uplynulého víkendu štartovala na pretekoch rovnakého rangu v ruskom Rybinsku.

"V posledných desiatich rokoch ma organizmus ani raz nezradil a špičkové výkony som podávala vtedy, keď prišiel vrchol sezóny. Ak neochoriem alebo nenastane nejaká iná nepredvídateľná situácia, sily budem mať aj vo Vancouvri."

"Viem, o čom hovorím. V predchádzajúcej sezóne moja forma od Tour de Ski rástla, na záver som vyhrala finále Svetového pohára vo Švédsku. A keby bolo treba, mohla som bez problémov súťažiť do konca apríla,“ pokračuje jedna z najväčších favoritiek bežeckých súťaží vo Whistleri v denníku Przeglad Sportowy.

Na udržanie formy pozná vraj iba jeden prostriedok - nepretržitý tréning. O tratiach v dejisku bežeckých súťaží na XXI. ZOH hovorí, že nie sú stavané pre ňu, a tak bude oveľa ťažšie obhájiť minuloročné prvenstvá z Liberca.

"Nemienim však vynechať ani jedny preteky. Už od prvého štartu budem bojovať o miesta na pódiu," uzavrela Justyna Kowalczyková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Kowalczyková si podala pseudoodborníkov