Kovács chce zostať nezdolaný aj po zápase so Selesmaaom

Tomáš Kovács.
Tomáš Kovács. (Autor: TASR)
SITA|13. sep 2012 o 13:37

Tomáš Kovács sa naposledy predstavil v profesionálnom zápase 27. januára, kedy zdolal nemeckého súpera Steva Krökela.

BRATISLAVA. Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács (nar. 20. 6. 1977) sa po osemmesačnej pauze vracia medzi povrazy do súťažného diania.

V bratislavskej HANT aréne bude v piatok 28. septembra súperom dosiaľ nezdolaného 35-ročného galantského rodáka o rok starší Fín Sami Selesmaa. Tento duel, ktorý bude vyvrcholením galavečera, je plánovaný na šesť kôl po tri minúty.

V rámci "predzápasov" môžu diváci od 19.00 h sledovať súboje v amatérskom boxe a profesionálne zápasy v thajskom boxe a tzv. K1 či MMA, do ringu vtedy vstúpia najmä zástupcovia z bratislavského klubu Hanuman Gym.

Prvý zápas v Bratislave

"Po prvý raz sa predstavím v profidueli v hlavnom meste Slovenska. Nastúpim s jediným cieľom - zvíťaziť a predĺžiť si moju úspešnú sériu. Nebol by som proti tomu, keby som duel zvládol víťazne ešte pred časovým limitom. Určite by som sa z toho tešil," zdôraznil vo štvrtok Tomáš Kovács.

Slovenský boxer bol vo štvrtok práve na ceste domov z týždňového sústredenia v Chorvátsku: "V Zadare som absolvoval dobré sparingy s tamojšími borcami, bol to užitočný pobyt. Po náročnej kondičnej príprave som sa teraz venoval najmä hernej stránke, zdravotne sa cítim byť v poriadku. Po návrate z Chorvátska budem pokračovať doma v Galante v príprave na duel s mojím najbližším protivníkom z Fínska. Cez víkend a začiatkom budúceho týždňa absolvujem tréningy a ďalšie sparingy, potom sa už budem venovať predovšetkým vylaďovaniu formy na blížiaci sa duel so severanom," skonštatoval slovenský pästiar s prezývkou "KID".

Tomáš Kovács sa naposledy predstavil v profesionálnom zápase 27. januára 2012 v Mestskej športovej hale v Trnave, kde zdolal po absolvovaní kompletných ôsmich kôl a následnom rozhodnutí arbitrov (3:0) nemeckého súpera Steva Krökela, čím dosiahol spomenutý jubilejný 20. triumf v profiringu.

Rovnako ako pred ôsmimi mesiacmi, ani tentoraz v HANT aréne nepôjde o nejaký "titulový" zápas.

"Mne neprekáža, že ani v tomto súboji nejde o majstrovský opasok. Na druhej strane je mojím cieľom už v ďalšom dueli absolvovať zápas o titul, malo by sa tak stať na budúci rok," poznamenal T. Kovács.

Kovács sa v decembri 2009 stal profesionálnym svetovým šampiónom v poloťažkej váhe v organizácii WBF (vtedy v Galante zdolal Keňana Samsona Onyanga, pozn.). Vlani vo februári získal aj honor európskeho šampióna tiež v poloťažkej hmotnostnej kategórii, ale v prestížnejšej organizácii WBO (v Nitre zvíťazil nad Hamzom Wanderom z Ugandy).

Selesmaa už jedného Slováka porazil

Tridsaťšesťročný najbližší Kovácsov súper Sami "SONNI" Selesmaa (nar. 28. 4. 1976) absolvoval medzi profesionálmi dosiaľ osem duelov, z ktorých v šiestich zvíťazil (3-krát pred časovým limitom) a dva razy prehral (v oboch prípadoch pred časovým limitom).

Zaujímavé je, že vlani v novembri doma v Pori zdolal 32-ročného slovenského boxera Miroslava Kvočku v 3. kole.

"Minulý týždeň som zo záznamu videl Samiho tri vystúpenia, dve víťazné a jeden, v ktorom prehral pred limitom. Jeho duely budeme so spolupracovníkmi teraz analyzovať a verím, že určíme správnu taktiku na septembrový súboj. Z toho, čo som mal možnosť sledovať, mi vychádza, že do toho dobre bije. Selesmaa má rovné, sólové údery. Receptom na dobrý výsledok z tohto zápasu bude boj zblízka. Chcem sa dostať k nemu na telo, to môže byť cesta k úspechu. Keďže zápas je vypísaný na šesť kôl, očakávam vysoké tempo. Verím, že po tomto súboji budem spokojný ja i moji fanúšikovia," dodal "Tomi KID" Kovács.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Kovács chce zostať nezdolaný aj po zápase so Selesmaaom