Kouč AS Galád: "Horváth chcel odísť, Volešák v tíme zostáva"

SITA|23. júl 2008 o 14:05

TRENĆÍN 23. júla (SITA) - Z prvoligového mužstva AS Trenčín hneď po úvodnom kole nového súťažného ročníka 2008/2009 odišiel 26-ročný kapitán Csaba Horváth, ktorý prestúpil do holandského klubu ADO De ...

TRENĆÍN 23. júla (SITA) - Z prvoligového mužstva AS Trenčín hneď po úvodnom kole nového súťažného ročníka 2008/2009 odišiel 26-ročný kapitán Csaba Horváth, ktorý prestúpil do holandského klubu ADO De Haag. Keďže vysoký stopér podpísal s novým zamestnávateľom ročnú zmluvu s trojročnou opciou, hlavný tréner AS Ivan Galád musí za neho operatívne hľadať náhradu. "Z nášho tímu odišiel nie iba hráč z pravej strany obrany, ale aj silná osobnosť," citovala oficiálna klubová stránka www. astn.sk slová Ivana Galáda, ktorý zdôraznil, že odkedy sa dozvedel o jeho odchode, každú voľnú chvíľu telefonuje, lebo sa snaží nájsť adekvátnu náhradu. Podľa bývalého trénera FC Nitra a FC Senec zastúpiť Csabu nebude určite jednoduché. "V tejto chvíli by som nerád konkretizoval, či na jeho poste bude nastupovať hráč zo súčasného kádra AS, alebo či ešte zoženieme niekoho zvonku," pokračoval 45-ročný kormidelník Trenčína, ktorému reálne hrozilo, že okrem kapitána Horvátha príde v úvode sezóny aj o prvého brankára Miloša Volešáka.

"Situácia sa napokon vyvinula tak, že Miloš Volešák z mužstva neodchádza. Naopak, Csaba Horváth prejavil veľký záujem o prestup. Z tohto dôvodu hľadáme na jeho pozíciu adekvátnu náhradu. Nie je dôležité, odkiaľ hráči prichádzajú. Jednoznačným meradlom je kvalita. Ak sem majiteľ pošle zahraničných hráčov, ktorí nebudú spĺňať potrebné parametre, hrať jednoducho nebudú," tvrdil Galád na klubovej stránke Trenčína

Keďže niektorí priaznivci futbalu z Trenčína 45-ročnému rodákovi z Krupiny vyčítajú, že Horvátha znechutil preradením z postu stopéra na pravú stranu obrany, kormidelník Trenčína zaujal postoj aj k týmto názorom.

"Nie, zaradenie Csabu Horvátha na kraj obrany nemalo nič spoločné s jeho prestupom. Keď som ho presunul na post pravého obrancu, o možnosti jeho prestupu som vôbec nevedel," povedal Galád, ktorý Horvátha pozorne sledoval už desať rokov. "Keď som prichádzal do Trenčína, chcel som do mužstva dvoch stopérov - Csabu Szóráda a Tomáša Peciara. Lebo som vedel, že Csaba Horváth je vynikajúci pravý obranca. Prípravné zápasy, ako aj prvý majstrák túto prognózu jasne potvrdili," reagoval kouč Galád na "zaručené" správy o dôvodoch, prečo bývalý hráč ŠKP Devín a 1. FC Synot Staré Mesto a bývalý reprezentant SR do 21 rokov z Trenčína náhle odišiel hneď po úvodnom kole 1. futbalovej ligy. Galád tiež priznal, že s odchodom Horvátha do Holandska nesúhlasil. "Csaba veľmi túžil po odchode do Holandska, čo absolútne chápem, aj keď s tým nesúhlasím. Musím ale rešpektovať rozhodnutie klubu a hráča. Jeho pozíciu budeme musieť čo najskôr nahradiť," dodal erudovaný ligový tréner, ktorý do Trenčína prišiel po nevydarenom angažmáne v Senci.


Nachádzate sa tu:
Domov