Kopecký verí, že si v Chicagu vybojuje miesto. Na farmu nepôjde

Tomáš Kopecký.
Tomáš Kopecký. (Autor: SITA)
TASR|23. sep 2015 o 15:20

Slovenský hokejista získal so Chicagom v roku 2010 Stanleyho pohár.

CHICAGO. Slovenský hokejista Tomáš Kopecký verí, že si v kempe Chicaga vybojuje riadnu zmluvu a nasledujúcu sezónu odohrá vo farbách úradujúceho šampióna NHL.

Tridsaťtriročný útočník by tak po štyroch rokoch hral v tíme, s ktorým získal v roku 2010 Stanleyho pohár.

Trenčiansky odchovanec musel po sezóne 2010/2011, jeho bodovo najúspešnejšej v NHL (42 bodov, 15+27), opustiť Chicago, pretože klub nemal dosť miesta pod platovým stropom na novú zmluvu pre slovenského útočníka.

Vidí známe tváre

Kopecký zamieril na Floridu, kde strávil ďalšie štyri sezóny. Ako voľný hráč teraz skúša v Chicagu šťastie opäť, aj keď už v úplne inej pozícii.

"Vždy som chcel v Chicagu zostať, ale taký je už hokejový biznis. Odvtedy som sa toho veľa naučil. Rozhodol som sa vrátiť, pretože je to jedna z najlepších organizácií a najmä, je to víťazná organizácia. A to je to, po čom túžim - víťaziť," uviedol Kopecký pre denník Chicago Tribune.

V kabíne Chicaga sa cíti ako doma. "Je úžasné opäť vidieť všetky známe tváre a okrem nich aj niekoľko mladých chalanov. Cením si, že som dostal skúšobnú zmluvu. Uvidíme, ako to dopadne," poznamenal.

Vedia, čo môžu očakávať

Chicago po zisku Stanleyho pohára poriadne obmenilo káder. Zo stabilného jadra zostali v mužstve iba brankár Corey Crawford, obrancovia Duncan Keith, Brent Seabrook, Niklas Hjalmarsson a útočníci Patrick Kane, Jonathan Toews, Bryan Bickell a Marián Hossa.

Napätý platový rozpočet donútil klub, aby sa zbavil niekoľkých opôr a dal šancu mladíkom. Popritom skúša aj pár veteránov, okrem Kopeckého aj slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského.

"Tréner Joel Quenneville vie, čo môže odo mňa očakávať. Vie, aký som hráč a to je moja výhoda. Ja si takisto uvedomujem, čo odo mňa očakávajú a to mi trochu uľahčuje prácu. Poznám mesto, ľudí a aj herný štýl Chicaga," poznamenal dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára.

Na farmu ísť nechce

"Kopyho poznáme. Je jedným z tých skúsených hráčov, ktorého môžete využiť v mnohých herných situáciách, na viacerých postoch - pri presilovke pred bránkou či v oslabeniach, ako center na buly, ale môže hrať aj na krídle," charakterizoval slovenského útočníka tréner Quenneville.

Po kempe sa tréneri s manažmentom rozhodnú, či si Kopeckého nechajú v tíme. Ak by pre neho miesto nenájdu, Slovák neplánuje ísť na farmu Chicaga v AHL.

"Pravdepodobne by som vyskúšal iný klub NHL alebo by som sa vrátil do Európy. Verím, že si ešte pár rokov zahrám. Dúfajme, že to vyjde tu v Chicagu," naznačil Kopecký.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kopecký verí, že si v Chicagu vybojuje miesto. Na farmu nepôjde