Kopcovité preteky na MS špurtérom nesadnú, Cavendish chýbať nechce

(Autor: SITA/AP)
SITA|8. sep 2013 o 15:31

V Toskánsku chce Brit splatiť dlh kolegom z britskej reprezentácie, ktorí mu výrazne pomohli na ceste za dúhovým dresom majstra sveta v Kodani 2011.

LONDÝN. Trať majstrovstiev sveta v cyklistike vo Florencii nesedí pre Marka Cavendisha, ale Brit nechce v Toskánsku chýbať.

Väčšina šprintérov pritom na tohtoročnom šampionáte nechce štartovať, keďže trať by mala vyhovovať skôr špecialistom na kopce.

"Dlžím to chlapcom, ktorí majú šancu tento rok. Chcel by som sa odplatiť Chrisovi Froomovi za to, že išiel v Kodani dlho na čele pelotónu a pripravoval mi pozíciu na záver," povedal pre belgický portál Sporza.be Cavendish.

Na kopcovitom okruhu čaká na pelotón vo Florencii náročných 272 km. Očakáva sa, že v pretekoch s hromadným štartom bude lídrom britského tímu Froome, kým Bradley Wiggins sa zamerá na individuálnu časovku.

"Dúfam, že budem v konečnom britskom výbere. Myslím, že je skvelé jazdiť pre svoju krajinu. Samozrejme, nemôžem vyhrať, ale chcem pracovať pre tím," povedal Cavendish, ktorý v Toskánsku strávi množstvo času. Žije v mestečku Quarrata.

"Poznám v tom kraji každý centimeter ciest. Tímová časovka sa ide prakticky cez môj dvor a cestné preteky literárne povedané stovky metrov od mojich dverí," doplnil Cavendish.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Kopcovité preteky na MS špurtérom nesadnú, Cavendish chýbať nechce