Koniec fenoménu zvaného Fury? Brit hovorí o presnom dátume konca kariéry

Tyson Fury.
Tyson Fury. (Zdroj: TOP RANK, Autor: Mikey Williams)
SvetMMA|2. mar 2022 o 11:00

Známy Brit naznačuje koniec kariéry.

MANCHESTER. Povinná titulová obhajoba. Fanúšikovia britského boxera Tysona Furyho očakávajú ďalší zápas svojho miláčika, ktorý by sa mal uskutočniť už čoskoro.

Súboj neporazeného Furyho a Jamajčana Dilliana Whytea o opasok organizácie WBC je na už programe 23. apríla na londýnskom štadióne Wembley.

Jedna z prvých tlačových konferencií pred súbojom ale neprebiehala úplne podľa predstáv všetkých zúčastnených strán.

Najmä neúčasť na nej zo strany Whytea bola oporným bodom na podpichovanie Furyho.

Mal by to byť a promovať súboj. Na druhej strane ho ale za to nevidím, ak by tu bol, pravdepodobne by odo mňa dostal už teraz. Je to dobré, že tu nie je, inak by som už sedel v cele zadržania niekde v Londýne,“ povedal rodák z Manchesteru.

33-ročný boxer s prezývkou The Gipsy King ale najviac prekvapil prehlásením, že duel s Whyteom by mohol byť jeho posledným v profesionálnej kariére.

„Bude to posledný zápas mojej kariéry. Mám stopäťdesiat miliónov, som stále mladý a zdravý,“ uviedol známy boxer.

O tom, či pôjde v prípade výhry o rozlúčkový duel Furyho je zatiaľ nejasné, v prípade dvojnásobného šampióna svetového boxu môže ísť aj o spôsob, ako upútať divákov na jeho nasledujúci zápas.

V súvislosti s Furym sa dlhodobo spomína stret s jeho krajanom Anthonym Joshuom. Toho čaká najbližšie odveta s Ukrajincom Olexandrom Usykom o svetové tituly ťažkej váhy organizácií WBA, IBF, WBO a IBO.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Koniec fenoménu zvaného Fury? Brit hovorí o presnom dátume konca kariéry