Veľkú drámu rozhodli penalty. Trnava postupuje v Konferenčnej lige

Sepsi - Spartak Trnava, dnes v odvete EKL.
Sepsi - Spartak Trnava, dnes v odvete EKL. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|29. júl 2021 o 21:18 (aktualizované 29. júl 2021 o 22:10)

Trnava v prvom zápase 2. predkola EKL remizovala 0:0.

Konferenčná liga UEFA

Sepsi OSK - Spartak Trnava 1:1 pp (1:1, 1:0), 3:4 v jedenástkovom rozstrele

Góly: 29. Fofana - 67. Boateng. ŽK: Niczuly, Fofana, Achahbar - Savvidis, Procházka, Ristovski, Grič

ČK: 120.+2 Fofana po 2. ŽK - 116. Grič po 2. ŽK

Rozhodoval: Kasumi (Kos.)

Rozstrel z 11 m: Bojič 1:0, Procházka 1:1, Achahbar nedal, Savvidis 1:2, Stefanescu 2:2, Iván 2:3, Tincu 3:3, Ristovski 3:4, Rep nedal

Sepsi: Niczuly - Dimitrov, Sousa, Tincu, Stefanescu - Fofana, Paun (59. Gonzalez) - Damascan (46. Aškovski), Vasvari (46. Aganovič, 73. Achahbar), Rep - Čunčukov (99. Bojič)

Trnava: Takáč - Procházka, Kóša, Anthony, Mikovič (119. Tumma) - Bukata (61. Boateng, 115. Vlasko), Savvidis, Grič - Cabral (61. Iván), Ristovski, Yusuf (107. Yao)

/prvý zápas 0:0, Trnava postúpila do 3. predkola/

SFANTU GHEORGE. Futbalisti FC Spartak Trnava sa prebojovali do 3. predkola Európskej konferenčnej ligy.

Po bezgólovej remíze v domácom úvodnom stretnutí zvíťazili vo štvrtkovej odvete 2. predkola na pôde Sepsi OSK 4:3 v jedenástkovom rozstrele po tom, ako sa v riadnom hracom čase i predĺžení skončil duel nerozhodne 1:1.

Rumunský klub dostal do vedenia v 29. minúte Boubacar Fofana, predĺženie si po zmene strán vynútil striedajúci Kelvin Boateng. V rozstrele nezaváhal ani jeden hráč Spartaka, zatiaľ čo za domácich neskórovali dvaja exekútori.

Fortunaligista narazí v nasledujúcej fáze na Maccabi Tel-Aviv, izraelský zástupca vyradil Sutjesku Nikšič z Čiernej Hory vďaka triumfu 3:1 v odvete (prvý zápas 0:0).

Yusuf v úvode dosiahol gól hlavičkou po centri Procházku z priameho kopu, rozhodcovia však situáciu posúdili ako ofsajdovú a gól neuznali. Domácim potom vyšla vyčkávacia taktika a v 29. minúte sa ujali vedenia. Po strele Vasvariho sa lopta odrazila od Bukatu a Fofana s prispením teču prekonal Takáča.

Pre ofsajd neplatil ani druhý Yusufov pokus, ktorý doputoval do siete, a pred polčasovou pauzou domáci prvýkrát kontrolovali vývoj na polovici súpera.

Rumunský tím spravil do druhého polčasu dve zmeny v zostave a vypracoval si aj prvú vyloženú príležitosť po prestávke. Vyrovnať sa Trnave podarilo v 67. minúte, Yusuf sa za svoju snahu dočkal odmeny v podobe asistencie, po jeho centri z ľavej strany sa do streleckej listiny zapísal striedajúci Boateng iba šesť minút po tom, ako prišiel na ihrisko.

(Autor: SofaScore)


V závere riadneho hracieho času boli bližšie k rozhodnutiu domáci, no Takáč si poradil s prudkou strelou Čunčukova aj následným zakončením Repa, ktoré už bolo menej nebezpečné. Trnava sa ku koncu sústredila na bránenie a duel doviedla do predĺženia.

Na jeho začiatku mala výhodu priameho kopu tesne za šestnástkou, ale Ristovski trafil len múr. Ten istý hráč sa objavil aj v ďalšej veľkej šanci, vnútri pokutového územia však neprepálil brániacich protihráčov.

Najväčšiu možnosť predĺženia mali domáci v 108. minúte, Takáč kľúčovým zákrokom vyrazil strelu Aškovského z bezprostrednej blízkosti a uchoval nerozhodný stav. Ani jedno mužstvo nedohralo v plnom počte, červenú kartu po druhej žltej videli najprv hosťujúci Grič a po ňom aj Fofana z tímu Sepsi.

V rozstrele premenili Trnavčania všetky jedenástky, Takáč chytil pokus Achahbara a Rep prekopol bránku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Veľkú drámu rozhodli penalty. Trnava postupuje v Konferenčnej lige