Dunajská Streda končí v Konferenčnej lige. Prehrala s Partizanom Belehrad

DAC Dunajská Streda - Partizan Belehrad, dnes Konferenčná liga, odveta.
DAC Dunajská Streda - Partizan Belehrad, dnes Konferenčná liga, odveta.
Sportnet, TASR, hup|29. júl 2021 o 22:36 (aktualizované 29. júl 2021 o 22:53)

V prvom zápase prehrala Dunajská Streda 0:1.

Konferenčná liga UEFA

DAC Dunajská Streda - Partizan Belehrad 0:2 (0:1)

Góly: 20. Pantić, 80. Ricardo

ŽK: Beskorovainyi, Vera, Nicolaescu - Uroševič, Vujačič, Pantič, Jojič

Rozhodovali: Bieri – Zürcher, Maire (všetci Švaj.)

4.085 divákov

FC DAC: Jedlička – Kružliak, Beskorovainyi, Brunetti – Vera (81. Rymarenko), Njie (70. Moumou), Schäfer, Nebyla (46. Balič), Ciganiks – Sharani (57. Taiwo), Divkovič (81. Nicolaescu)

FK Partizan: Popovič – Lutovac, Vujačič, Saničanin, Uroševič – Jojič (70. Ščekič), Zdjelar – Pantič, Natcho (61. Holender), Markovič (61. Jovič) – Ricardo (85. Milovanovič)

DUNAJSKÁ STREDA. Futbalisti Dunajskej Stredy vypadli v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy. Po minulotýždňovej prehre na pôde Partizanu Belehrad (0:1) neuspeli ani vo štvrtkovej domácej odvete, keď podľahli srbskému súperovi 0:2.

Skóre otvoril v 20. minúte Danilo Pantič, DAC mohol vyrovnať v druhom polčase, ale v 78. min Andrija Balič nepremenil penaltu. Naopak, vzápätí pridal druhý zásah hostí Ricardo Gomes.

Dunajská Streda vstúpila do zápasu s cieľom zmazať jednogólové manko z prvého stretnutia. 

Prvá strela prišla z kopačky domácich, keď v 3. minúte Divkovič zahrozil z ostrého uhla, Popovič napokon vyrazil loptu na roh.

V 20. minúte z prvej šance išiel Partizan do vedenia. Po rohovom kope Natcho prihral odrazenú loptu naspäť Pantičovi, ktorý otvoril skóre. V 26. minúte mohol vyrovnať Sharani, ktorý išiel sám na brankára, jeho strelu však Popovič bravúrne vyrazil.

Aj po vedúcom góle zostala Dunajská Streda pri útočnej chuti, ale nedokázala si vypracovať výraznejšiu príležitosť.

Obraz hry sa nezmenil ani v druhom polčase. DAC naďalej útočil, ovládol stred poľa, ale bez výraznejších šancí. V 69. minúte Schäfer napriahol k strele z 20 metrov, nebezpečnú strelu hostia dokázali zblokovať. Z následného rohového kopu mohol DAC opäť vyrovnať, centrovanú loptu poslal Schäfer hlavou na žrď.

V 77. minúte Taiwo dostal výbornú loptu do behu, v pokutovom území si vypýtal faul. Nariadený pokutový kop zahral Balič, ale Popovič loptu vyrazil na roh. V 80. minúte po Baličovom centri sa mohol Divkovič dostať do šance, ale Popovič bol na mieste.

Ešte v 80. minúte zvýšil Partizan svoje vedenie. Po Zdjelarovej prihrávke Ricardo z päťky poslal loptu do siete – 2:0. V 84. minúte mohol pridať aspoň čestný gól domáci Balič, keď zahrával priamy kop z hranice šestnástky, ale tesne prekopol bránu.

DAC napokon postup nevybojoval, po dvoch prehrách a skóre 0:3 skončil v európskych súťažiach.

Hlas po zápase

Antal Németh, tréner Dunajskej Stredy: "Partizan je veľmi dobrý tím a má dobrých hráčov. Mali šance a využili ich. Aj my sme mali príležitosti, ale nepremenili sme ich. Som hrdý na svoj tím, podal dobrý výkon, ale nemali sme šťastie."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Dunajská Streda končí v Konferenčnej lige. Prehrala s Partizanom Belehrad