Komisia športovcov MOV mení komunikačnú stratégiu, riadiť ju bude Barteková

Danka Barteková má svoje aktivity aj na poli Medzinárodného olympijského výboru.
Danka Barteková má svoje aktivity aj na poli Medzinárodného olympijského výboru. (Autor: TASR)
SITA|9. nov 2016 o 12:34

Komisia zasadla prvý raz pod vedením novej šéfky Angely Ruggierovej.

LAUSANNE. Komisia športovcov Medzinárodného olympijského výboru (MOV) chystá zmenu svojej komunikačnej stratégie a riadiť ju bude slovenská členka Danka Barteková. Skeetarka bude po novom pripravovať verejné vyhlásenia k závažným témam, aj keď sa na tom na víkendovom stretnutí v Lausanne jednomyseľne nezhodla celá komisia.

Komisia zasadla prvý raz pod vedením novej šéfky Angely Ruggierovej.

Po olympijských hrách v Riu de Janeiro má orgán reprezentujúci športovcov desať nových členov. Prítomní boli siedmi z nich.

Celkovo chýbali iba štyria Bartekovej kolegovia - kanadská hokejistka Hayley Wickenheiserová, maďarský plavec Dániel Gyurta, indická bedmintonistka Saina Nehwalová a ospravedlnil sa aj argentínsky basketbalista Luiz Scola.

Komisii sa v uplynulých mesiacoch ušla časť kritiky za pasívny postoj MOV ku kauze štátom riadeného dopingu a krytia nepriaznivých výsledkov testovania ruských športovcov. V tejto záležitosti sa však nedá očakávať názorová zhoda členov vzhľadom na prítomnosť bývalej ruskej žrdkárky Jeleny Isinbajevovej, ktorá pre plošný trest v Brazílii síce neštartovala, ale uspela vo voľbách.

Ruggierová sa ujala funkcie s ambíciou naplniť činnosť komisie oveľa aktívnejšou úlohou vo vzťahu k dianiu v športovom a olympijskom hnutí.

"Toto stretnutie vnímam ako bod zlomu vo fungovaní komisie, ktorá si tridsaťpäť rokov svojej existencie hľadala miesto za stolom. Teraz ho už máme a musíme si stanoviť priority, sformovať vízie pre budúcnosť, aby náš hlas mal svoju váhu pre každého olympionika, ktorého reprezentujeme," uviedla podľa insidethegames.biz Američanka, ktorá tento rok nahradila na čele komisie Claudiu Bokelovú.

Danka Barteková sa stala členkou Komisie športovcov MOV v roku 2013.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Komisia športovcov MOV mení komunikačnú stratégiu, riadiť ju bude Barteková