Kolník na Spenglerovom pohári za Davos

SITA|6. dec 2007 o 12:37

DAVOS 6. decembra (SITA) - Hokejista Juraj Kolník si zahrá na Spenglerovom pohári, ktorý sa tradične koná v období medzi vianočnými a novoročnými sviatkami vo švajčiarskom Davose. So 40 bodmi (14+26) ...

DAVOS 6. decembra (SITA) - Hokejista Juraj Kolník si zahrá na Spenglerovom pohári, ktorý sa tradične koná v období medzi vianočnými a novoročnými sviatkami vo švajčiarskom Davose. So 40 bodmi (14+26) momentálne druhý najproduktívnejší hráč švajčiarskej najvyššej súťaže posilní domáci Davos, ktorý bude na turnaji obhajovať minuloročné prvenstvo. Kolník je hráčom Servette Ženeva, jeho zamestnávateľ sa s Davosom na krátkodobom uvoľnení už podľa denníka Le Matin dohodol. Organizátor Spenglerovho pohára už dlhšie využíva možnosť, že v zápasoch postaví päticu hokejistov, ktorí nie sú jeho kmeňovými hráčmi. Okrem Kolníka tento rok za Davos nastúpia Dan LaCouture z Lugana a trio z Ambri-Piotta Nick Naumenko, Zdeněk Kutlák a Erik Westrum.

Kolník nebude jediným Slovákom v kádri účastníkov tohtoročného Spenglerovho pohára. V Pardubiciach pôsobia Ján Lašák, Miroslav Hlinka, Peter Pucher, Radovan Somík, Jaroslav Koma a Michal Klejna. Okrem českého a švajčiarskeho mužstva sa v Davose predstavia aj výber Kanady, ruská Ufa a nemecký Mannheim.


Nachádzate sa tu:
Domov