Kohút oslovil Šatana. Bude novým generálnym manažérom?

Na snímke prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút (vpravo) hovorí s novinármi.
Na snímke prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút (vpravo) hovorí s novinármi. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|12. máj 2017 o 15:38

Za to, ako sa posledné roky robí na Slovensku hokej, si medaily nezaslúžime, tvrdí šéf hokejového zväzu.

KOLÍN NAD RÝNOM. Na stretnutie s novinármi prišiel v slovenskom drese s číslom 79 na chrbte, ktoré v reprezentácii nosí Libor Hudáček.

„Je to môj obľúbený dres i hráč, ale nie je určite preferovaný,“ vysvetľoval šéf Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút.

Do dejiska majstrovstiev sveta prišiel pred zápasmi Slovenska proti najsilnejším tímom v základnej skupine. Začiatok turnaja sledoval na Slovensku.

„Úvodné zápasy nesplnili očakávania, ktoré od hokejistov mala hokejová verejnosť. Postupne sa to zlepšuje. Dôležité je, že atmosféra v kabíne sa dostáva do stavu, aký by mal byť,“ naznačil Kohút.

Výsledok nie je prvoradý

V Kolíne ho okrem zápasov čaká kongres Medzinárodnej hokejovej federácie. Doterajšie fungovanie šampionátu vnímal len sprostredkovane. Podobne ako fanúšikovia nebol nadšený, keď Slovákom po zápase s Talianskom pustili slovinskú hymnu.

Nemôžeme sa naháňať za titulmi a medailami. Za to, ako sa posledné roky robí na Slovensku hokej, si ich nezaslúžime.


Martin Kohút, prezident SZĽH

„Od nemeckej federácie prišlo ihneď oficiálne ospravedlnenie už na tlačovej konferencii aj oficiálnym listom. Netreba tomu dávať veľkú vážnosť. Verím, že ešte na turnaji budeme počuť slovenskú hymnu a nie len raz,“ reagoval Kohút.

So štyrmi bodmi má slovenský tím momentálne bližšie k vypadnutiu z elitnej kategórie ako k postupu do štvrťfinále.

„Pre mňa nie je výsledok prvoradý. Dôležité je, ako hráči pristúpia k povinnostiam reprezentanta a aký výkon podajú na ľade. Ak podajú maximum, isto si získajú dôveru verejnosti,“ naznačil šéf zväzu.

Medaily si teraz nezaslúžime

Kohút bol dlhé roky hokejovým fanúšikom, neskôr sponzorom. Zápasy reprezentácie vníma stále emotívne.

„Pri každom zápase som v napätí. Pri niektorých situáciách si aj zanadávam. Počas turnaja som na diaľku komunikoval aj s trénerom, ale rady mu nedávam,“ poznamenal.

(Autor: TASR)

Od nástupu do funkcie sa pokúša prinavrátiť slovenskému hokeju zašlú slávu. „Ak budeme pracovať koncepčne, dokážeme byť konkurencieschopní, hoci nedosiahneme hneď výsledok. K víťazstvám a medailám sa dopracujeme postupne,“ myslí si.

„Nemôžeme sa naháňať za titulmi a medailami. Za to, ako sa posledné roky robí na Slovensku hokej, si ich nezaslúžime. Poctivou prácou môžeme dokázať to, čo sa podarilo slovenskej osemnástke,“ dodal Kohút.

Šatan nerobí nič na polovicu

Po majstrovstvách sveta nastanú zmeny pri slovenskej reprezentácii. Generálneho manažéra Róberta Švehlu by mohol nahradiť Miroslav Šatan.

Miro dostal ponuku. Bavíme sa o tom, aby prebral rolu generálneho manažéra. Zatiaľ je to moja osobná diskusia s ním.


Martin Kohút, prezident SZĽH

„Miro dostal ponuku. Bavíme sa o tom, aby prebral rolu generálneho manažéra. Zatiaľ je to moja osobná diskusia s ním. Ešte to musí prejsť výkonným výborom,“ priblížil Kohút.

„Prial by som si, aby takýto človek s veľkými kvalitami bol na tejto pozícii,“ doplnil.

Šatan, ktorý má so slovenskou reprezentáciou všetky štyri medaily zo svetového šampionátu a je držiteľom Stanleyho pohára, žije dlhodobo v Amerike.

„Ak by mal prevziať túto pozíciu, vyžiada si to v jeho živote viaceré zmeny. Zrejme by sa musel presťahovať na Slovensko, lebo on nerobí nič na polovicu,“ uviedol Kohút.

Pri otázke, či má po prípadom odmietnutí Šatana aj plán B, ostal chvíľu ticho. „Samozrejme, musia byť plány B,“ povedal napokon.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kohút oslovil Šatana. Bude novým generálnym manažérom?