V bránke bude opäť Hudáček. Čajkovský konečne prehovoril

Čajkovskému by pomohol gól.
Čajkovskému by pomohol gól. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|12. máj 2017 o 12:37

Na slovenských hokejistov čaká dvojzápas s favoritmi. V sobotu nastúpia proti Rusku, o deň neskôr vyzvú Američanov.

KOLÍN NAD RÝNOM. Na poslednom tréningu slovenských hokejistov pred náročným dvojzápasom proti Rusku a USA bola uvoľnená atmosféra. Najmä na jeho konci, keď hráči nacvičovali samostatné nájazdy.

V predchádzajúcich dvoch zápasoch s Dánskom a Nemeckom práve v nich Slováci neuspeli. Tréneri pozorne sledovali každé zakončenie.

Šikovné ruky pri nájazdoch ukázali Michel Miklík s Marcelom Haščákom, chladnokrvnosť kapitán Vladimír Dravecký a obranca Michal Čajkovský si dovolil gólový oblúčik.

Po dni voľna bola z hráčov cítiť nová energia. Niektorí si po hodinovom tréningu pridávali aj navyše.

Verím, že zápas s Nemeckom by nám do ďalších stretnutí mohol pomôcť. Rusi sú síce ťažkí súperi, ale keď dáme do toho všetko, hrať sa dá s každým.


Michal Čajkovský

„Tréning nebol dlhý a po voľnom dni treba urobiť niečo navyše,“ reagoval Čajkovský.

Vzájomné zápasy dávajú nádej

Pred piatkovým tréningom mali Slováci spoločné fotenie. Po ňom sa už preladili na dvojzápas s Ruskom (v sobotu o 16.15) a USA (v nedeľu o 16.15).

Pozrite sa, ako vyzeral tréning slovenských hokejistov: fotogaléria

12.5.2017

„Útoky meniť nebudem. Do bránky pôjde Július Hudáček,“ naznačil hlavný kouč Zdeno Cíger.

Do zápasu nezasiahne útočník Jakub Suja a na šampionáte pre zranenie skončil Dávid Skokan.

Rusi i Američania boli v posledných rokoch súpermi, s ktorými národný tím dokázal držať krok. Potvrdzujú to vzájomné zápasy na vrcholných podujatiach. Vo všetkých prípadoch sa v riadnom hracom čase zrodila remíza.

Sú tu najlepšie tímy na svete a na tejto úrovni hrajú všetci výborný hokej. Určite by mi na psychike pomohlo, keby som strelil gól.


Michal Čajkovský

Vlani na šampionáte zvíťazili Slováci nad USA 3:2 po predĺžení a pred dvoma rokmi im podľahli po predĺžení 4:5. V Ostrave 2015 Slováci prehrali Rusom 2:3 tiež po predĺžení a na olympiáde v Soči im nestačili po samostatných nájazdoch 0:1.

„Chlapci by sa mohli uvoľniť a ukázať sa v najlepšom svetle. Keď si chcú niečo dokázať, proti týmto súperom majú ideálnu možnosť,“ hovorí Cíger.

Čajkovský: Pomohol by mi gól

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V bránke bude opäť Hudáček. Čajkovský konečne prehovoril