Kližan vypadol za necelú hodinu, získal len tri gemy

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. sep 2016 o 19:40

Slováka v prvom kole turnaja v Metz vyradil domáci Julien Benneteau.

METZ. Len tri gemy získal a iba necelú hodinu strávil na kurte v zápase prvého kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Moselle Open vo francúzskom Metz slovenský tenista Martin Kližan.

Piati nasadený hráč podľahol domácemu držiteľovi voľnej karty Julienovi Benneteauovi za 57 minút hladko 2:6, 1:6. Postupujúci Francúz bude v osemfinále čeliť úspešnému zo súboja Paul-Henri Mathieu (Fr.) - Dustin Brown (Nem.).

METZ - 1. kolo:

(dotácia 520 070 eur, tvrdý povrch)

Julien Benneteau (Fr.) - Martin Kližan (SR-5) 6:2, 6:1

/za 57 minút/

Dvadsaťsedemročný Bratislavčan Kližan, 31. v singlovom renkingu, prvýkrát v kariére nastúpil proti 34-ročnému bývalému členovi Top 25 Benneteauovi (238.), ktorý ho brejkol v úvodných gemoch oboch setov.

Zverenec Martina Hromeca sa vlani v Metz pri svojej miestnej premiére prebojoval do semifinále, v ktorom nestačil na domáceho Gillesa Simona (4:6, 4:6).

Kližan bol naposledy v singlovej zápasovej akcii 29. augusta - v prvom kole US Open vybojoval iba štyri gemy proti Rusovi Michailovi Južnému.

Minulý týždeň absentoval v daviscupovom stretnutí Slovákov s Austrálčanmi na tráve v Sydney, dal prednosť doliečeniu háklivej pravej nohy a príprave.

METZ - ďalšie výsledky 1. kola:

Gilles Muller (6-Lux.) - Horacio Zeballos (Arg.) 7:6 (5), 7:5

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan vypadol za necelú hodinu, získal len tri gemy