Kližan skrečoval finále challengeru v San Maríne

TASR|14. aug 2011 o 21:10

Martin Kližan neuspel vo finále dvojhry na kvalitne obsadenom antukovom challengeri v San Maríne.

SAN MARÍNO. Slovenský tenista Martin Kližan neuspel vo finále dvojhry na kvalitne obsadenom antukovom challengeri v San Maríne (dotácia 85.000 eur). Zverenec trénera Karola Kučeru skrečoval zápas s najvyššie nasadeným Talianom Potitom Staracem za stavu 1:6 a 0:3 v druhom sete pre zranenie ľavej nohy.

Kližan nezískal druhý titul na ATP Challenger Tour a nenadviazal na vlaäajší triumf z Ritro Slovak Open v bratislavskom NTC, v San Maríne však dosiahol najväčší úspech v tejto sezóne. Získal skalpy dvoch nasadených hráčov Portugalčana Ruia Machada a Francúza Marca Gicquela.

Zo San Marína si odnáša prémiu 7200 eur a 65 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. V jeho pondelňajšom vydaní bude figurovať najvyššie v kariére.

Starace od úvodných minút zápasu s Kližanom potvrdzoval úlohu papierového favorita a po brejku v treťom geme sa ujal vedenia 2:1. Kližan mal po sérii víťazných úderov tri šance na okamžitý rebrejk, no ani jednu z nich nevyužil a v ďalšom priebehu prvého setu už nezískal ani hru.

Na začiatku druhého dejstva Kližan za stavu 0:1 požiadal o ošetrenie'ľavej nohy. Po návrate na kurt si opäť prehral podanie a za stavu 0:3 zápas skrečoval.

Dvojhra - finále:

Potito Starace (1-Tal.) - Martin KLIŽAN (SR) 6:1, 3:0 - skreč

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan skrečoval finále challengeru v San Maríne